En hel helg med Barnas Verdensdager!

Endelig blir det Barnas Verdensdager i Halden igjen! Neste helg braker det løs, og i år varer arrangementet en hel helg! Det er rett og slett spekket med spennende aktiviteter og flott underholdning, og alt er gratis!

Årets Barnas Verdensdager starter allerede på fredag! Da er det gratis kino på Aladdin Scene – med gratis popcorn! Vil du være med og lade opp til den store happeningen på lørdag, kan du se den kritikerroste, japanske animasjonsfilmen Belle klokka 17.30. Klokka 20 kan du se årets Fargespillforestilling Colors, i våres ble nemlig hele forestillingen filmet!

Lørdag skjer det ting over hele Kulturkvartalet! Kalaset starter på torget, der har Halden skolemusikkorps en liten konsert, før det blir parade til Kulturkvartalet.

– Kle dere gjerne ut, oppfordrer Emilie Evjen Berg i Verdensbro. Alle kan være med i paraden, jeg håper mange vil være med og gå!

Når paraden har ankommet Kulturkvartalet er det bare å hive seg ut i aktivitetene, og her er det vanvittig mye som skjer! I år er festivalen enda mer spektakulær enn før! På Verdensscenen foran Kulturskolen blir det program hele dagen, med Asgeir Borgemoen og Billie som programleder!

Asgeir og Billie!

I tillegg til spennende verksteder ute på Festivalplassen, blir det flere verksteder inne på Folkets Hus, der kan man gå fra verksted til verksted og bli med på alt man rekker!

– Alt er gratis, og man trenger ikke å ha med seg noen ting, forsikrer Emilie. Her kan man bare komme når som helst og bli med!

Blir du sulten, er det ingen grunn til å forlate festivalområdet! På det internasjonale matmarkedet på parkeringsplassen bak Athletic Sound kan du smake på mat fra alle verdenshjørner, aldeles gratis!

– Halden kommune deler også ut gratis vannflasker, forteller Emilie, så ingen skal gå tørste heller!

Er det ikke utrolig flott? Men vi er ikke ferdige altså, det er mye mer på programmet! Det skjer jo ting på Fredrikshalds Teater og på Kulturhuset også, og ikke minst på Konservativen og Black Box og i mellombygget mellom Aladdin og Kulturskolen! Det er rett og slett action i alle byggene!

Klokka fire er programmet for barn over, da begynner ungdomsprogrammet for Barnas Verdensdager. Jeg sa at det var spektakulært! Fire lokale band har blitt invitert til å spille på Verdensscenen ute foran Kulturhuset! Her kan du se den kommende generasjonen med rockeband fra Rockehuset, og de er jaggu flinke!

– Vi serverer gratis grillmat til ungdommene, forteller Emilie, og dessuten blir det både buttonsverksted og hennamaling på festivalplassen frem til halv åtte.

Inne på Aladdin scene blir det konsert med Cherie Mwangi og Zade King henholdsvis 19 og 20!

Zadeking og Cheri Mwangi!

 

Søndag blir den store musikkfilmdagen på Aladdin, da blir det tre gratis filmvisninger av kjente musikkfilmer. Popcorn er også gratis! På Kulturhuset blir det K-pop-dansekurs i to omganger søndag.

Se hele programmet for helgen HER!

Kommentarer

kommentarer