En hel dag med dans!

Dansegleden fylte hele kulturkvartalet lørdag formiddag når Halden danseskole & Co inntok sentrum med Dansens dager. 

Det hele starter på Tista senter, der en liten flashmob danser i gang Dansens dag sammen med dansesjefen sjøl; Sverre Magnus Heidenberg. Etter et par introdanser fra noen av de flinke jentene fra Show Team på danseskolen er det bare å kjappe seg opp til kulturkvartalet.

Mini-flashmob på Tista senter. De er kanskje få, men de lager ganske god stemning allikevel. Pang; så er Dansens dag i gang!

I kulturkvartalet hadde Dansens dager rigget til en diger scene foran kulturskolen, og værgudene hadde ordnet overraskende fint vær i anledning dagen.

-Det er bare fordi lydmannen vår ikke har telt det, sier koordinator Catharina Heide Amundsen. Det går ikke med regn da.

Det er klart for det store danseshowet! Som vanlig imponerer danseungdommene fra Halden danseskole stort. Halden danseskole har øvd inn en rekke flotte dansenumre til showet på den store scenen.

Halden danseskoles Show Team imponerer stort, som vanlig. Her danser de en pirat-dans, koreografi ved dansepedagog Sara Stang Møller.
Danseskolejefen sjøl; Sverre Magnus Heidenberg, er konferansier på danseshowet.
Mange hadde møtt opp for å se danseshow i finværet. Det elendige regnværet som var meldt på forhånd uteble helt.

Fargespillbarna byr også en dans på scenen:

Det nye Halden- bandet Kulingene benytter seg av Dansens dag til å slippe sin splitter nye låt «ÆdiggedÆ»! Kulingene er fjerde klasse på Hjortsberg skole med Oda Michelsen og Hedda og Magnus Ramfjord Holtan i spissen. Barna har laget sangen selv, men de har også fått god hjelp av Espen Holtan og et lite knippe lokale krefter. Jammen fikk ikke «ÆdiggedÆ» sin egen musikkvideo også, den var det premierevisning på Aladdin kino tidligere i dag.

Sjekk ut låt og musikkvideo her:

I tillegg danser Kulingene seg gjennom dansen på scenen. Sånn ser det ut:

Etter danseshowet på hovedscenen er det klart for gratis workshops! Dansens dager hadde rigget til gratis dansekurs på kulturskolen, på Folkets hus, på Samfundet, i Fredrikshalds teater, på biblioteket og på hovedscenen. Her skal det danses vals, tango, salsa, hiphop, stepping og mye mer.

I Fredrikshalds teater er det tangokurs med Victoria:

På Halden bibliotek er det dans for de aller minste barna. Det er ikke så mange som har møtt opp til akkurat dette kurset, men de som er til stede gjør opp for frafallet med sjarme:

To svært sjarmerende dansere eier dansegulvet totalt på Halden bibliotek. Marie og Jamie danser.

Skal man få med seg mer dans er det bare å løpe videre. Neste dansegulv ut er hovedscenen utenfor kulturkvartalet. Der er Christian i ferd med å lære gjengen på scenen hvordan de skal stå kult:

Det er attituden som gjelder på Boys Only!

Attitude er det imidlertid bøtter og spann av inne på Folkets hus også, der Nina er i ferd med å lære bort noen grunnleggende jazztrinn til en gjeng med jenter. Progresjonen er imponerende rask på Folkets hus lørdag.

Videre til neste workshop! I storsalen på Samfundet har Jade satt i gang med sin Hiphop-workshop, og her er det en ganske stor gjeng som har møtt opp for å lære Hiphop 101.

Jade viser Hiphop-trinn i storsalen på Samfundet.

-Nå skal dere danse i grupper, roper Jade.

Ungdommene trekker seg fnisende mot veggene, og gjør veggpryd av seg.

-Det er ikke skummelt, sier Jade, vi skal heie på hverandre!

Videre til en helt annen dansesjanger: På kulturskolen rekker jeg akkurat innom tap-stepkurset til Mona Baekken. En liten gjeng har fått festa jern under skoene sine, og har klikk-klakket seg gjennom noen grunnleggende steppetrinn i salen. Monas elever er lærevillige, og går all in:

Stepping på kulturskolen. Viktig å avslutte med stil.

Danselærer Victoria har forlatt tangoen og teateret, og flyttet seg til Folkets hus der det nå er tid for Salsa!

Salsa på Folkets hus.

Salsalærer Victoria instruerer med stø hånd.

-Nå må dere menn være bestemte, kommanderer hun, dere kan ikke være usikre! Men dere må ikke snurre damene for hardt av gårde, dere trenger ikke snurre dem helt til Sarpsborg.

Dansens dager bød på hele 12 gratis workshops denne dagen! Det skal imidlertid være sagt at det opprinnelig var 14 kurs, men siden en av dansepedagogene var syk fikk vi klare oss uten Street-dance i dag. Det var mer enn nok dans til alle allikevel!

Dansefolket er ferdig i kulturkvartalet for i dag, og samler sammen dansesko og musikkanlegg og går hvert til sitt. For danseelever med slitne bein var det mulig å få hvile føttene litt og samtidig få en gratisvisning av Billy Elliot på Aladdin Kino. Men dansedagen er langt fra ferdig med dette! Den pågår til langt ut på kvelden lørdag, i kultursalen skal det arrangeres en rekke danseshow før kvelden er omme.

Sjekk bildene fra danseskolens show i kultursalen her:

Foto: Johannes Granseth.
Foto: Johannes Granseth.
Foto: Johannes Granseth.
Foto: Johannes Granseth.
Foto: Johannes Granseth.

Dansens dag avsluttes med disco på Ungdomssamfundet og dansefest på Vannvogna der Halden storband spiller opp til dans.

Dansens dager er et samarbeid mellom:

– Halden Danseskole

– Danseloftet

– Halden Kulturskole

– Vannvogna Kulturhus

– Kom og Dans

– Frivilligsentralen

– Halden Kino

– Tista-senteret

– Ruby Crew

– Ungdomshuset / Extra Giverglede

– Brygga Kultursal

– Halden Bibliotek

– Halden Kommune

– Østfold Dansekompani for ungdom

– Dansens Dager komiteén (Østfold)

– Fredrikshalds Teater

– Dansekunst i Østfold

Produsent for dagen er dansepedagog ved Halden danseskole Sara Stang Møller, prosjektleder er danseskolesjef Sverre Magnus Heidenberg, og koordinator er Catharina Heide Amundsen.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer