En glitrende generalprøve

I morgen er det premiere på Juleselskapets Peter Pan i Fredrikshalds teater. Dette må dere få med dere!

Noen ganger får man ikke gått på premierer. Da finnes det heldigvis generalprøver. Og jeg var så heldig at jeg fikk lurt meg inn på Juleselskapets generalprøve på musikalen Peter Pan i Fredrikshalds teater torsdag kveld. Konklusjonen er krystallklar: Dette må dere få med dere!

Jeg har viselig sneket meg inn i salen på forhånd og sikret meg et sete i god tid før teppet går opp for generalprøven torsdag kveld. Så når den småknuffende og skravlete gjengen fra Strupe ungdomsskole myldrer inn i salen sitter jeg allerede godt planta på rad tre. Jeg er ganske nysgjerrig på hvordan dette publikummet vil reagere på Peter Pan. Dette er ikke et premierepublikum, der salen er fylt av foreldre, besteforeldre og søsken, klare for å klappe og heie sin håpefulle frem. Dette publikummet her er knalltøft, her gis det ikke ved dørene. Med idét teppet går opp stilner all urolighet i salen, og slik forblir det til teppet faller. Og det er jammen ikke rart. Hvem som helst vil fjetres av denne forestillingen.

Musikalen Peter Pan: fjetrende og magisk.

Musikalen Peter Pan står og faller på to personer. Hvis Wendy og Peter ikke funker på scenen, så ramler det hele litt sammen. Fredrik Asvard Olsen er heldigvis den fødte Peter Pan. Fredrik er den fødte hvemsomhelst han. Fredrik er rett og slett brilliant i rollen som Peter. Ikke bare synger han så hårene står i nakken på meg, men gutten kan spille skuespill også. Rent så man glemmer tid og sted.

Fredrik er ikke bare en dyktig sanger, han er en god skuespiller også! Foto: Ellen Midtfjeld.

Fredrik er særdeles godt flankert av Lineve Skjelin. Lineve er en nydelig Wendy, og hennes glassklare sopran gir i hvert fall meg tårer i øynene. Nå vet jeg ikke om ungdomsskolegutta rundt meg begynte å grine når Lineve sang, men at de ble betatt, det er jeg ganske sikker på. At Fredrik og Lineve hører hjemme på scenen, det er også ganske så sikkert.

Lineve Skjelin spiller en nydelig Wendy. Foto: Ellen Midtfjeld.
Samspillet mellom Fredrik og Lineve er utrolig flott. Foto: Ellen Midtfjeld.

Åh, det er så mange glansnumre! Men noe vil man jo gjerne trekke frem. Piratene, med en deilig ond Kaptein Ketil Ravneng Krok i front, gjør en strålende jobb i teateret torsdag kveld. Marcus Hannestad er en ypperlig Smisk, han tilfører rollen akkurat den dosen med humor den rollen trenger. Og piratene! Ah. Så dumme! Så vittige! Så flinke til å synge!

Ganske dumme pirater, med Kaptein Krok (Ketil Ravneng) og Smisk (Marcus Hannestad) i front. Foto: Ellen Midtfjeld.

Indianerdansen er et annet nummer som virkelig svinger. De flinke dansejentene fra Halden danseskole er ute flere ganger og svinger seg i indianerdrakter, men når Knut Kleive kommer inn som indianerhøvding og et stort danse og synge-fellesnummer tar til begynner rockefoten å gå. Det er rett og slett utrolig fengende, man vil jo ikke at låta skal ta slutt.

I tillegg har Juleselskapet sørga for et par rekvisitter og effekter som virkelig blir prikken over i-en i musikalen. Hunden Nana for eksempel. Fantastisk. Og krokodillen! Den kommer glidende over scenegulvet et par ganger. Og så flyr de jo. De flyr faktisk, Wendy, Peter, Michael og John. Helt til eventyrlandet. Det er sånne detaljer som løfter en allerede god forestilling til nye høyder.

De kan fly, de kan fly! Foto: Ellen Midtfjeld.
Tikk takk tikk takk…Foto: Ellen Midtfjeld.
Liv Renate Elnes Hovengen, Eilev Elnes Hovengen og hunden Nana. Inni Nana finner vi danser og skuespiller Gio Kraghe Storgards.
Johnny Nilsen og Liv Renate Elnes Hovengen som de sjarmerende Herr og Fru Darling. Foto: Ellen Midtfjeld.

Juleselskapet har fått det til igjen, og Peter Pan var et utrolig godt valg for teatergruppa. Musikalen er vittig, rørende, morsom og fengende, og Juleselskapet har folka og regissøren som skal til sånn at det blir vanvittig bra. Man skulle naturligvis ha fortalt om alle på scenen, og dratt dem frem én for én. For de gjør en så god jobb alle sammen: Indianerne, lost boys, danserne, Darling-familien, piratene, fortelleren og hele gruppa. Musikerne! Scenograf, kostymør og teknikere har alle bidratt til det flotte helhetsinntrykket. Men vi kan jo ikke sitte her til i morgen heller. Jeg nøyer meg med å si at de gjorde en utmerkeret jobb allihopa.

Gratulerer til Geir Andersen, gratulerer til Veronica Mittet, gratulerer til Catharina Heide Amundsen og gratulerer til Juleselskapet!

Forestillingen spilles:

Fredag 29. 11, lørdag 30.11, søndag 1. 12, onsdag 4.12, lørdag 7.12 og søndag 8.12.

Billetter finner du på Ticketmaster.

I rollene:

Peter Pan: Fredrik Asvard Olsen

Wendy: Lineve Skjelin

Kaptein Krok: Ketil Ravneng

Smisk: Marcus Hannestad

John: Jonathan Mellegård Andersen

Michael: Eilev Elnes Hovengen

Forteller: Siv Stang

Herr Darling, Bill Jukes og indianer: Johnny Nilsen

Fru Darling og indianer: Liv Renate Elnes Hovengen

Høvding, Starkey: Knut Kleive

Indianer, Noodler: Gro Janet Haug Mo

Indianer, Cecco: Catharina Heide Amundsen

Tiger Lilje: Sofie Gilstedt Odberg

Tjenestejenta Liza: Kristin Nielsen

Foreldreløse gutter og indianere: Maren Skovrand, Ada Skjelin, Clara Sigmundstad, Erle Sigmundstad, Julie Lie, Målfrid Seteklev, Nora Skjelin, Olai Dybvikstrand, Sofie Dybvikstrand, Thomas Gylvik.

Dansere, indianerne, pirater: Målfrid Seteklev, Alma Basler, Anna Helle, Eva Julie Myklevold-Bøhn, Gio Kraghe Storgards, Jennie Carlsen, Mia Melberg, Helmine Lien Thomsen, Mie Brynildsen, Rebecca Hansen, Sofia Bertelsen og Thale Bjerke.

Nøkkelroller i oppsetningen: 

Regi: Geir Andersen

Koreografi: Sara Stang Møller

Koreografi-assistent: Sverre Magnus Heidenberg

Scenografi: Geir Andersen

Kostymer: Therese Signebøen

Rekvisitter: Margareth Rød

Lysdesign: Joakim «Jokke» Johansen

Lysteknikkere: Magnar Østby, Johnny Sørensen

Lyd: Christopher Lexander

Lydassisten: Christoffer Mellegård Andersen

Sminke: Mariette Mellegård

Sufflør: Birgitt Elnes

Sanginstruksjon: Gro Janet Haug Mo, Bjørn Ingvaldsen og Liv Renate Elnes Hovengen

Produsent: Catharina Heide Amundsen fra Kulturkatten Kulturproduksjoner.

Kapellmester: Bjørn Ingvaldsen (med musikerne Jon Petter Gonzales Lindberg, Rodrigo Esteban Villagra, Svein Erik Meli, Svein Tore Pedersen, Sindre Dybvikstrand og Espen Waleur).

 

Kommentarer

kommentarer