En flinky kinky lørdag

Om ikke kinky, så var det definitivt lystig nostalgi-stemning i Brygga Kultursals foajé sist lørdag. 
Folk i alle aldre var klare for en aften med Kast Off Kinks, og byens egne Kinky Way. En real hyllest-aften, med andre ord. Denne artikkelen tar for seg supportbandet, siden undertegnede måtte til neste oppdrag, før Kast Off Kinks gikk på scenen. Uansett – rundt 200 publikummere var tilstede da Kinky Way fra Halden startet sitt timelange sett ca kl 19:15.
Kinky Way stiller – i kjent stil – mannsterke på scenen med 13 i besetningen, som skulle forøkes til hele 15 i løpet av kvelden. Denne gjengen har et svulmende hjerte for The Kinks, og spillegleden er stor. Ledet an av Magne Skibsted Jensen, Bamse Mork-Knutsen og Jørn Back, fikk vi hitlåter, albumlåter og B-sider presentert. Det slo undertegnede at det ikke kunne finnes særlig mange godbiter igjen til hovedattraksjonen, men det skulle vise seg at en reprise av noen låter ikke var problematisk for publikum. Kinky Way – med sine tre kordamer, blåsere (to elegante damer som med blussende kinn ble presentert av Jørn Back som «gode på blow-job»…), fire gitarister, bass, trommer og to keyboardister, minnet om en av disse herlige øvelse-scenene fra «The Commitments».

Vi fikk servert monsterhitsa «You Really Got Me», «Sunny Afternoon» og «Waterloo Sunset» (en sang om sol, kjærlighet og sosial angst iflg Jensen), og en godfot-versjon av «Where Have All The Good Times Gone» – og Skibsted Jensen engasjerte publikum med sin velkjente energi. «Han har jo ledd som tåler det», kommenterte Back innledningsvis. Med tanke på at dette er denne gjengens hobby-prosjekt, var dette en fin leveranse av klassikere fra et av Englands største band gjennom tidene, og man må være ganske flat rent personlig, for ikke å la seg smitte av spillegleden denne gjengen utviser.

Som sagt innledningsvis måtte undertegnede forlate konserten før Kast Off Kinks entret scenen, men fikk høre fra flerfoldige av de tilstedeværende at taket løftet seg ytterligere og at en kveld med Kinks i Halden, både i lokal og delvis original forpakning, er liv laga.
Og ja – det ble klappet på eneren og treeren… it’s a generation thing.

Kommentarer

kommentarer