En countryrocklegende kommer til byen

I kveld kommer den amerikanske countryrocklegenden Mark Olson til Brygga kultursal.

Den amerikanske countrymusikeren starter sin europtaturné her i Halden, og med seg i kofferten har han sitt nye album Spokeswoman of the Bright Sun, samt sin norske kone Ingunn. Mark Olson traff Ingunn på en konsert i Bergen, og siden har paret turnert sammen og opptrådt på mer enn 300 show.

-Ingunn har sunget siden hun var veldig ung, sier Mark Olson i en pressemelding, hun har en naturlig vakker stemme. Hun hører musikk i hjertet sitt, og skriver emosjonelle, dramatiske og rørende strykearrangementer.

Olson er best kjent for sin tid i americanabandet Jayhawks, som brøt opp i grunnet uenigheter innad. Nå har han en ny musikkpartner i Ingunn, som trakterer en rekke strengeinstrumenter i tillegg til at hun bidrar på vokal.

Albumet Spokeswoman of the Bright Sun, som ble spilt inn i Joshua Tree i 2017, fikk terningkast 5 i Dagbladet i september:

-Sjangermessig er det en miks av alternativ country og folk, og det er nærliggende å sammenlikne med det skotske acid folk- og hippiebandet Incredible String Band (1965-74). De ringlende «buddhist-bjellene» er med her også!

Etter å ha sparket i gang turnéen sin på Brygga kultursal i kveld reiser Olson & Co videre til Røverstaden i Oslo. Deretter skal de spille åtte konserter til i Norge før de begir seg over grensen til Malmö og turnerer på kryss og tvers i Sverige. Etter fire konserter i Sverige bærer det videre nedover i Europa.

The Thor Thorsen varmer opp for Olson på Brygga kultursal i kveld.

Billetter finner du her!

Foto: Nemanja Djordjevic.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer