En bukett unge musikere trollbandt publikum

3.april hadde SOS-barneby frivilliggruppe Halden for 5. gang invitert til Veldedighetskonsert i Immanuelskirken.

Benkeradene ble fylt opp av et hundretalls forventningsfulle publikummere og artister.

Barnekoret Flere Farger sto pent oppstilt på altertrappa og åpnet konserten. Nydelig melodisk sang fylte kirkerommet.
En norsk-somalisk vuggesang ble sunget. Korets sang ble framført med herlig vuggende armbevegelser og musikalsk presisjon av 20 unge korister, som også hadde med seg 2 fine solister.
En sjarmerende fin framføring av et et nytt og lovende barnekor som høstet velfortjent applaus.

En bukett unge musikere trollbandt publikum med sin opptreden. Først ute var Jenny Norheim. Hennes kraftige og sikre stemme gjorde stor inntrykk. Hun sang først sin egenskrevne sang: Save dem somehow, og fortsatte med Somewhere over the rainbow.
Sander Staal overbeviste igjen med sine nydelige tolkninger av One call away, og Home.
Den rungende applausen som disse artistene falt til del var en sterk bekreftelse for at dette falt i smak hos publikum.

Hedda Røsnæs, Fjorårets HaldenTalent vinner, synger og opptrer med selvfølge og overbevisning på tross av hennes unge alder. Herlige sanger kom som perler på en snor.
Det samme kan også absolutt sies om Aurora Berger Grosvold.
Hennes særegne stemme legger en merke til, og denne unge dame presenterte oss også 2 egenskrevne sanger, i tillegg til at hun sang en fin, fin tolkning av Joline.

Frank Skovrand føler seg vel hjemme blant ungdommen, selv om han i dette selskap kan regnes som en gammel veteran. Han bidro igjen med sin herlige røst og velvalgte tekster til glede for sitt publikum.
Unge Emilie Røsnæs, som også er med i Tistedalsmusikken, lokket fram de nydeligste toner med sin tverrfløyte. Hun imponerte først med sitt solostykke, for så å fortsette med 2 satser av Bach’s sonate. Her ble hun akkompagnert av Eirik Stømner. Hans fine akkompagnement forhøyet -om så mulig,- Emilies opptreden enda mer.
Eirik fortsatte sitt mesterlige akkompagnementsspill på flygelet ved sangene av Eirik Grøtvedt. Denne unge tenoren førte oss med kraftig, flott røst inn i Songs of Travel av Ralph Williams.

Stemningen lettet med Irene Lundblad lette lyse sopranstemme. Irene var igjen kommet fra Sarpsborg, og etter hennes to første sanger avsluttet hun likegodt med en hyllest til vår naboby Sarpsborg. Dette var en urpremiere som vi var vitne til her i Halden.
Etter applausen var turen kommet til det afrikanske gospelkoret Harmony. De entret scenen med fengende rytmer og skapte liv og røre blant tilhørerne. Derved var konserten slutt for i år, og Harmony kunne etter applausen bli stående på alteret. Alle medvirkende artister ble ropt opp for å få sin velfortjente takk.
Barnekoret fikk et tredyr, innkjøpt i Gambia, og det vanket en blomsterbukett til de mange voksne artister.

Lidy Alten, leder for Haldens SOS frivilliggruppe, takket også alle artister, og publikum for sin støtte. Inntektene bidrar til at SOS-barnebyer kan fortsette sitt langvarige arbeid for barn og familier i 134 land i verden.

Artikkelen er levert av Haldens SOS frivilliggruppe.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer