En bra fredagskveld i Brygga kultursal

«Dette er en bra fredag», stråler Emma Steinbakken fra scenen. «For jeg er jo her!»

600 publikummere har tatt turen til Brygga kultursal i kveld for å få et glimt av gullstrupen fra Jessheim, som slo gjennom over natten en oktoberdag i 2018, med låta «Not Gonna Cry». Da hun noen måneder senere hadde sin live-debut på by:larm i 2019, skjøt karrieren virkelig fart da hun ble signert til Epic Records i Tyskland. Siden den gang har hun gitt ut flere singler som alle har endt opp på topp 50 i Norge, og hun har suksessfulle samarbeid med blant annet Alan Walker, Broiler og Matoma.

Kveldens support er produsent, låtskriver og artist Maggie. Furuset-jenta har gitt ut sitt første album i år, og synger et lite knippe sanger fra sin katalog. Hun har en kraftfull stemme, og det låter ordentlig fint.
Emma Steinbakken på scenen i Brygga Kultursal.

Nå, snart 5 år etter Emmas første utgivelse, venter 20-åringens aller første album. Det er ingen tvil om at denne dama har fått til imponerende mye til tross for den unge alderen. Personlig fikk jeg øynene opp for henne da hun i 2021 tolket Hellbillies nydelige «Eg gløymer deg aldri». På bokmål ble de «Jeg glemmer deg aldri», og den ble en viktig del av NRK-serien «Rådebank». Det var jeg ikke alene om å legge merke til, for den låta har ligget på topplistene i 26 uker. Den ble definitivt et av høydepunktene under kveldens konsert i kultursalen også, med allsang, svevende lys fra mobiltelefonene og flere blanke øyne.

Bandet låter knallbra, og det er generelt lite å utsette under kveldens konsert. Emma stråler der hun står, og publikum elsker henne. Mange synger med av full hals på flere av låtene, og det er ordentlig god fredagssteming i salen. Ut fra publikums reaksjoner å regne, er noen av favorittene i kveld, i tillegg til Hellbillies-låta, «Hopelessly Hopeless», «Sorry» og «This One´s On Me».

Men de to låtene ALLE venter på hele kvelden; det er to av årets favoritter fra TV-programmet «Hver gang vi møtes». Nemlig «Delilah» og «Floden». Sistnevnte låt får energien til å dirre i hele rommet, og det ropes «JA!» når introen kommer. Ganske så kult å tenke på at en Bjørn Eidsvåg-låt kan skape sånne reaksjoner! Og det fra et ganske så ungt publikum. Jeg tviler på at Eidsvåg hadde klart å se det for seg for 17 år siden. Selv har han uttalt at det er hans mest misforståtte låt, som Emma Steinbakken har klart å få tilbake til sin opprinnelse. Det er rett og slett magi når artister tolker hverandres musikk. Og akkurat det må jeg si at Emma får til på en helt unik måte. Det blir også ekstra nært og personlig med de norske tekstene, og det håper jeg Emma gjør mer av framover. Personlig synes jeg det er der hun får vist mer av personligheten sin og setter et mer tydelig karakterpreg over det hele. For er det en ting jeg har å utsette på kveldens konsert, må det være at det blir en del like låter uten et tydelig særpreg eller karakter. Dermed er «Delilah», «Floden» og «Jeg glemmer deg aldri» gode bidrag som er med på å legge til flere farger og nyanser og skape mer variasjon.

Alt i alt var dette en bra konsert med et band som kan greiene sine, og en nydelig vokalist som sang seg inn i manges hjerter i kveld. Jeg hører at det nynnes på «Floden» etter konserten er slutt, og stemningen er på topp på vei ut i den litt kjølige april-kvelden. Tusen takk for i kveld, Emma!

 

 


Alle foto: Malin Charlotte Raude Næsfeldt

 

 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer