En æra er over

I 36 år har haldenserne fylt drivstoff hos Bjørn Hofgaard på Statoil Kirkebakken. 1. Februar er det slutt for da tar automatpumpene over.
Foto: Google Maps 

Hofgaard ble ansatt på stasjonen i 1972 og i 1980 tok han over driften. I ”gamle dager” solgte bensinstasjonene drivstoff og service på bilene. Etter hvert som årene har gått har det dreid seg mer og mer i retning av en kombinasjon av gatekjøkken og bensinstasjon. Det har også blitt merkbart for stasjonen på Kirkebakken.
– Det er to ting man tjener penger på i denne bransjen i dag. Det er bilvask og matsalg. Stasjonen vår er ikke bygget for å selge mat i den skalaen man må gjøre for å overleve, forklarer han.
Han beskriver beslutningen om å gi seg som vanskelig, men han er allikevel realistisk.
– Det er helt naturlig at en mann i min alder gir seg etter hvert i arbeidslivet. Man kan ikke jobbe evig i en bransje som er ganske tøff.

Statoil Kirkebakken er den siste betjente bensinstasjonen i Halden sentrum. Hofgaard syns det er leit at det fra 1.februar bare er pumpestasjoner som tilbys haldenserne i byen.
– Jeg er lei meg for at vi stenger, men det kommer til å være pumpestasjon her så tilbudet om drivstoff opprettholdes. I tillegg skal jeg jobbe som vaktmester på anlegget så helt borte blir jeg ikke!

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer