Emosjonell, personlig og stemningsfull

Malene Markussen kommer til Bryggerhuset Syd på kulturnatta, den 18. september, kl 22.
Malene Markussen er sanger og låtskriver basert i Oslo. Musikken hennes er emosjonell, personlig og stemningsfull med røtter i melankolsk pop.

Etter 7 år som vokalist og låtskriver i rockebandet Acelsia har Malene nå tatt skrittet ut på egen hånd. Ikke lenge etter at bandet ble oppløst i 2014 dro Malene i studio med produsent og musiker Henning Ramseth (Return/Ram-Zet) for å spille inn noen demoer. Her utviklet hun en ny retning hvor hun med sin særegne stemme og  sitt melankolske utrykk formidler følelser, tanker og erfaringer hun har tatt med seg gjennom sine 25 år.

Malene begynte å synge og spille gitar i hjembygda Vestby i en alder av 14. Der var hun svært aktiv i kulturmiljøet og sang alt fra klassisk musikk til musikaler og pop og rock. Hun ble blant annet også plukket ut til å være med Vestby kulturskole rundt på skoler i Sverige og synge svenske og norske folkelåter. I tillegg vant hun Drømmestipendet for unge musikere som 17åring i 2007.

Som 16- åring begynte hun å lete etter medlemmer til et eget rockeband, og ikke lenge etter ble bandet Acelsia opprettet. Med Acelsia spilte hun en god mengde konserter rundt om i Norge, samt en liten englandsturné. Acelsia rakk også  å bli nominert i livekategorien av musikkbladet Musikk Praksis, samt spille inn en EP og et album før de gikk fra hverandre i 2014, etter 7 år som band.

Tekstene synges på både norsk og engelsk og hennes varme og særegne stemme, melankolske toner og sterke tekster kan røre lytteren.

Som support har hun med seg: Ingvild Helene Hov Larsen (tidligere vinner av Haldentalentet) og Thor Andreas Holberg Murtnes på gitar.

***

Henrik Diesen har filmet to av konsertene som har vært på Bryggerhuset Syd. Fullt hus og god stemning er stikkord! Kos dere med youtube-klippene og gled dere til neste konsert som er Malene Markussen den 18. september.

Artikkelen er betalt av Bryggerhuset.

Kommentarer

kommentarer