Embla & The Karidotters spiller på Vannvogna

Lørdag 3. september dukker countrybandet Embla & The Karidotters opp for å spille på Vannvogna i gågata. Lokale Norma blir også å se på scenen!

Embla and the Karidotters er countrybandet til Embla Karidotter, som tidligere spilte trommer i Razika. Blant the Karidotters finner du også Simen Følstad Nilsen!

– Det er et band som hadde sin første konsert under pandemien i 2020, forteller Simen, så dette er et relativt nytt prosjekt.

Bandet består av Embla på akustisk gitar og vokal, Marie Moe på bass (Razika, Slomosa), Nils Jørgen Nilsen på trommer (Honningbarna, The Needs) og Simen på pedal steel.

Hvordan ble du en Karidotter?

– Jeg ble en Karidotter da jeg jugde til Nils om at jeg var dritgod på lapsteel. Så da ble jeg pent nødt til å øve endel.

Country er ikke fremmed for Simen, selv om han har rusla mest i andre sjangre tidligere i karrieren.

– Jeg har vært innom country her og der oppigjennom, men har aldri vært med i et countryband. Jeg tenker også at det er en styrke for soundet til bandet at ingen egentlig har drevet noe særlig med country før. Det blir litt mer indie-rock vibes på det uansett hvor mye vi prøver å rendyrke sjangeren. Jeg synes ihvertfal at det blir et ganske fresht utrykk ut av det. 

Nå er Embla & The Karidotters ute på turné for å feire slipp av plata Hello, I’m Embla.

– Plata spilte vi inn i studioet til produsent Matias Tellez i Bergen – forøvrig også en fyr som ikke har drevet noe særlig med country tidligere, forteller Simen.

Denne plata er skikkelig bra folkens, ta en lytt:

Det er Embla som skriver låtene, og tar dem med til øvingsrommet.

– Noen ganger er låtene mer eller mindre helt ferdig, andre ganger er det bare melodi og tekst. Låta «Why Fall Asleep» er et eksempel på en låt som kun hadde tekst og melodi, der bandet lagde akkordene og kompet på øvingsrommet. Alle i bandet bidrar i låtskrivingen på en eller annen måte, enten det er på arrangeringssiden eller på komposisjonssiden.

På lørdag kan du altså oppleve dem på Vannvogna i gågata. Da spiller bandet seg gjennom hele katalogen sin.

– Vi spiller nok alle låtene vi har lagd på konserten. Vi har både låter fra den første EP-en og et par nye uutgitte låter. Da blir det en passe lengde. Vi får se om det kanskje blir en coverlåt og. Moro blir det uansett!

Dessuten kan du få et gjensyn med et av Haldens ferskeste band i sjangeren; nemlig Norma! Det bør også oppleves.

Thor Andreas Holberg-Murtnes og Jørgen Nilsen i Norma. Bandet spilte på Americanafestivalen på Aladdin tidligere i august. Foto: Ellen Midtfjeld.

Her kan du kjøpe billetter til konserten

 

 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer