Elsa lærer deg fransk

Elsa Grai driver den sjarmerende lekebutikken Lille Paris i gågata. Nå skal den driftige butikkeieren holde franskkurs også.

Siden Elsa åpnet Lille Paris i 2015 har mange kommet innom for mer enn å bare handle puslespill og dukker. 

-Mange har kommet hit for å snakke fransk, og få den franske stemningen, forteller Elsa, det er mange frankofile her i byen.

Mange har ytret ønske om å lære seg fransk.

-Etter hvert har mange kommet til meg og spurt om jeg kan lære dem fransk, sier Elsa.  Jeg begynte så smått med å gi noen få privattimer i fransk i fjor, og da skjønte jeg at det var et behov for noen som kunne lære bort fransk i byen. Det finnes jo ingen franskkurs her i Halden.

Kursene skal holdes på Lille Paris, i lokalene innenfor butikken. Der har Elsa plass til en liten franskklasse. Kurset skal gå over 10 ganger, med en times franskleksjon per gang. Dette kurset er for nybegynnere, man trenger altså ingen forkunnskaper. Elsa skal kun undervise voksne i denne runden, men håper å kunne tilby kurs til barn etter hvert også.

-Jeg håper å kunne utvide kurstilbudet etter hvert, forteller Elsa, hvis det blir nok kunder vil jeg kunne fortsette med kurs for viderekomne også. 

Elsa er opptatt av at det ikke bare skal undervises i språk, men også i fransk kultur.

-For å lære seg å snakke fransk godt må man også forstå vår kultur, forteller Elsa, det er mange forskjeller mellom norsk og fransk kultur. Norsk er veldig direkte, på fransk går vi ofte lange omveier når vi skal si noe. Og høflighet er veldig, veldig viktig. Jeg kommer til å snakke en del om fransk kultur og tradisjon, sånn at kursdeltagerne får en helhetlig forståelse av språket. Det nytter ikke å bare kunne snakke perfekt fransk, man må også forstå hvorfor vi sier og gjør som vi gjør.

Hvis du vil melde deg på Elsas franskkurs, ta kontakt med henne på lilleparishalden@yahoo.com.

 

Kommentarer

kommentarer