Elisabeth synger på Herregårdskaféen

Fredag 9. november skal Elisabeth Stenvard holde sin aller første konsert. På Herregårdskaféen.

Elisabeth Stenvard har sunget i mange år. I koret Klang, i band som ung, i bryllup og i begravelser. Men hun har aldri holdt en egen konsert.

-Det har vært en drøm i mange år å holde en egen konsert, forteller Elisabeth, men jeg har aldri turt å gjøre det. Jeg har tenkt at jeg ikke er flink nok, at det ikke er gjennomførbart. Jeg er nok min egen verste kritiker.

Det er dirigenten i koret Klang, Anne Borchgrevinch, som er årsaken til at Elisabeth endelig tør å arrangere egen konsert.

-Anne ga meg et solid spark, ler Elisabeth. Hun har sagt mange ganger at jeg burde ha en egen konsert. Den siste gangen hun nevnte det for meg tok jeg mot til meg og bestemte meg for at jeg skulle tørre. Jeg var utrolig nervøs de første ukene etter at beslutningen var tatt!

Elisabeth fikk snart nervene under kontroll, og så begynte hun å innhente musikere til konserten. Elisabeth hanket inn Rino Silden på strenger, Emil Frisk på trommer, og dirigent Anne på tangenter.

Repertoaret består av sanger Elisabeth er glad i å synge, sanger hun har et forhold til. Dermed blir det litt av hvert. Det blir pop og rock, på Elisabeths måte.

-Det blir litt forskjellig. Jeg skal synge True Colors for eksempel. Og Bare Du av CC Cowboys. Det blir en litt sånn unplugged-stemning, vi skal prøve oss litt frem sammen. Jeg er glad i å legge ting litt ned, men det blir noen låter med tempo og trøkk også. Jeg skal synge mange av de sangene som har fulgt meg gjennom min sangkarriere. Og den karrieren begynte jo med karaoke!

Elisabeth var nemlig karaokevert på Hannestadgården i sin tid. I tillegg sang hun i band. Og så har hun altså sunget i kor. Men hun har aldri valgt repertoaret selv, låtene har alltid blitt bestemt av noen andre. Denne gangen skal hun bestemme selv.

-Det blir ganske stort for meg å gjøre det her, sier Elisabeth, men jeg har måttet jobbe masse med selvtilliten!

Hvordan gjør du det?

-Jeg må bare si til meg selv at det jeg leverer er bra nok! Jeg er veldig streng mot meg selv. Men jeg elsker å utfordre meg selv, og gjør jeg jo virkelig nå!

Hun har utfordret seg selv før. For eksempel når hun synger i bryllup.

-Det er noe av det mest sårbare jeg gjør, sier Elisabeth. Det er så nakent. Du står der helt alene med stemmen din, og synger fra hjertet. Da står det mye på spill, man vil jo at det skal være helt perfekt – for brudeparets skyld.

Hun kan være så nervøs at knærne klaprer før hun skal synge solo. Men når hun er i gang har hun glemt nervene.

-Når jeg har begynt å synge går jeg helt inn i det, da slipper det. Da er det bare gøy å stå der!

Har dere lyst til å høre Elisabeth synge? Da bør dere ta dere en tur til Herregårdskaféen fredag 9. november. Billetter kan bestilles på mail tilack@halden.net eller på tlf. 92600712.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer