El Corazón med digitalt slipp før reunionkonsert

Den 25. august blir det reunionkonsert for El Corazón på Halden Mikrobryggeri. Men før den tid skal det utgis musikk på ny. Digitalt!

-I forbindelse med konserten på Halden Mikrobryggeri den 25. august slippes den første plata, El Corazón, på nytt  – i digitalt format, forteller bassist i bandet Espen Holtan. Vi har fått mange spørsmål om dette gjennom åra, men fikk først nå «ut fingern».

Det nye digitale slippet gjøres i dag, tirsdag 17. juli,  i samarbeid med Christer Falck. Bandets debutalbum El Corazón ble utgitt til unisone pressehyllester senhøsten 2003. Låtenes særpreg var et av elementene som ble trukket frem av samtlige anmeldere. Album nummer to Dust to Shake (2006) bidro til at bandet også dukket opp på Norsktoppen, og albumet høstet femmere fra flere av landets aviser.

Corazón opererer i et fordromsfritt landskap, heter det på bandets facebookside, der celloer møter pedal-steel gitarer, der banjo setter grooven sammen med bass og trommer. Der man snubler over Gud på De Gule Sidene, og der man ler oppgitt av popparaden som dysser oss i søvn på MTV. Der jazzganger veksler med Beatles-referanser og blåserarrangementer glir diskret som en butler ut og inn av lydbildet. Under alt sammen; Den varige popmusikkens absolutte nødvendighet; Den Gode Melodien!

Det er 12 år siden El Corazón la inn årene.

-Corazón ble startet høsten 2001 av sangerne/ låtskriverne Ronald Prang & Freddy Holm, forteller Holtan. Lydene som etter hvert sev ut fra duoens studio tiltrakk seg raskt oppmerksomheten fra andre, unge haldenmusikere og før de rakk å få slåen for døra, var det altså fem til som bare måtte være med.

Magnus Buer Hansen var en av dem, han slår trommer i El Corazón. Espen Holtan spiller som kjent bass, og Christian Thun Eriksen trakterer gitarer, banjo, fiolin og saksofon.

-Morten Gustavsen sørger for at Corazón også kan skilte med det mest mytiske og misforståtte av alle country/ rock-instrumenter, sier Holtan, nemlig pedal steel gitaren. Ole Morten Gimle tar seg fri fra dagjobben i Oslo Filharmoniske Orkester for at bandet også skal kunne male med strøk av Rembrandt-mørke cellotoner.

El Corazóns første album El Corazón utgis digitalt i dag.

Noen av de tidlige sangene fra Ronald & Freddys laboratorium fant veien til NRK P3 og førte til at låta Karma ble playlistet før Corazón hadde rukket å bli et band på ordentlig.

-Siden septetten har sin base i Halden så tok det selvfølgelig ikke lang tid før byens (og landets) residerende rockstudio-eier, Dr. Kai Ø. Andersen, fikk høre hva som var under utvikling. Athlethic sound ble da naturlig nok stedet hvor Corazón spillte inn sitt debutalbum og sin oppfølger “Dust to Shake” i 2006. Resultatet av disse innspillingene redefinerte ikke bare hva som oppfattes med Halden-rock, Norge fikk også et nytt ensemble som i aller høyeste grad hadde sitt å bidra med i det nasjonale prosjektet The Nor Way is The New Way.

I dag er El Corazón altså tilgjengelig på strømmetjenester! Sjekk ut debutplata deres på SoundCloud:

El Corazón er:

Ronald Prang, vokal

Freddy Holm, vokal

Espen Holtan, bass

Magnus Buer Hansen, trommer

Christian Thun Eriksen, gitar, banjo, fiolin og saksofon

Morten Gustavsen, pedal-steel gitar

Ole Morten Gimle, cello

Som support på konserten stiller lokale Living Alma.

Living Alma er support på El Corazóns reunionkonsert på Høna den 25. august.

Billetter finner du her.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer