Eksperiment Antigone

Onsdag 1. april klokken 20.00 kan du bivåne strømmingen av forestillingen Antigone med 2. klasse drama på Haldens Digitale Scene. 

Forrige uke skulle ha vært den store BomKræsjBang-uka. Hele Halden skulle pulsere av ung kultur, med musikk, skuespill og sang i byens kaféer, møtesteder og kulturhus. Sånn ble det ikke. For 2. klasse drama på Risum betød det at de aldri fikk satt opp teaterforestillingen de hadde øvet til så lenge. Men kreative folk vet råd.

-Vi skulle jo egentlig ha en «scenisk» forestilling, forteller dramaelev Silje Sørby Hansen, men siden skolene ble stengt skal vi ha en forestilling på Haldens Digitale scene i stedet.

Haldens Digitale Scene ble opprettet av Monia Berger-Lund da korona-viruset for alvor kom til Norge, Facebookgruppen er ment som en plattform der lokale artister kan vise seg frem nå som vi ikke kan gå ut av huset for å oppleve kultur.

Teaterstykket som står på programmet er Sofokles klassiker; Antigone. Stykket handler om Antigones skjebne og maktkampen i Theben. Der temaet nødvendigheten av å følge lover, blir satt opp mot etikkens krav til mennesket.

-Vi har gjort en vri på stykket – som for øvrig er skrevet for over 2000 år siden – og gjort stykket til vårt eget, forteller Silje. Vi har også med fantastiske Klaus Jaeger på laget som har laget alle de visuelle effektene. Da det ble kjent at skolene måtte stenges, hadde vi heldigvis allerede gjort mye forarbeid sånn at det ble mulig å gjennomføre forestillingen likevel. Uten å avsløre for mye, har vi også tatt i bruk hverdagslige ting for å gjøre det helt ferdig, og spilt inn resten på hver vår kant. Vi ser frem til forestillingen, og tror at resultatet blir bra, til tross for denne hindringen ingen kunne forutse!

Slik fremstiller elever og lærere det selv i sin tekst om forestillingen:

Vi befinner oss under havoverflaten, på hemmelig oppdrag fra marimbiologisk institutt, og kastes mellom fortid og fremtid. Vår Antigone er blitt til et dokumentasjonsverk av «tapt scenisk forestilling». Produksjonen møter avstand, dekningsproblem og båndbreddevariasjoner som utfordringer. En vanskelig og uvant kommunikasjon med digitale løsninger, der vi vanligvis jobber med kropp og sjel. Det magiske sceniske rommet, der mennesker skulle øve og fremføre i konsentrasjon, overføres til sosiale mediers kakofoniske univers og resultatet ankommer på PC, ipad – en hard flate i hånda.

Med på lag har Risumelevene fått multimediakunstner Klaus Jaeger, dukkespiller Daniel Sandvik, samt Cecilie Jørstad som pedagogisk veileder.

Les mer om forestillingen i Facebookarrangementet!

 

Kommentarer

kommentarer