Eilev spiller to roller i Hakkebakkeskogen

Eilev Elnes Hovengen er 12 år, men har allerede livsplanen klar. Han skal bli skuespiller! I sommer spiller han to roller i en oppsetning av Hakkebakkeskogen på Skjebergkilens Marina.

Planen er klar: Eilev skal spille så mye teater han kan mens han gjør unna skoleårene.

– Det er teater og musikk jeg helst vil drive med, forteller Eilev, kanskje aller helst filmskuespill.

Jeg møter ham hjemme i huset i Bratnerveien en uke før det braker løs med premiere på Hakkebakkeskogen i Skjebergkilens Marina. Mamma Liv Renate er også til stede, og hun skal faktisk stå på scenen i samme teateroppsetning. Liv Renate skal spille den noe usympatiske kona på gården. Eilev skal spille bakergutten og Brumlemann.

– Mamma skal kidnappe meg, ler Eilev, det er jo litt spesielt å bli kidnappa av sin egen mor. Og du må skrive at hun skal danse!

Liv Renate ler. Hun skal faktisk danse, i bjørnekostyme på fellesnummeret.

Brumlemann Eilev blir vasket… foto: privat.
Bakermester Harepus (Knut Erik Rønne) og bakergutt Eilev får Mikkel Rev (Jonas Groth) på besøk. Foto: privat.

Dette er imidlertid ikke den første gangen Liv Renate og Eilev står på scenen sammen. De har tråkket på samme scene i Juleselskapets oppsetninger, der har Eilev vært med i tre musikaler. Den første gangen han opptrådte med Juleselskapet var i musikalen Oliver. Jeg ber Eilev ramse opp de teateroppsetningene han har vært med i.

– Kardemomme by, Oliver, ramser Eilev opp, og Peter Pan, Et julekvad, Den hvite dame og Hakkebakkeskogen.

– Ikke Hakkebakkeskogen vel, innvender Liv Renate.

– Jo, jeg har spilt Petter Pinnsvin!

Liv Renate bryter ut i latter.

– Det er jo sant! Det har jeg glemt. Og så har du vært statist i Farmen også Eilev!

Eilev har vært med på så mye at det begynner å bli vanskelig for familien å holde oversikten. Og det er ikke så rart, for han har drevet med teater siden han var seks år gammel!

Eilev spilte lille Tim i Juleselskapets «En julefortelling» i Fredrikshalds teater i november 2018, og ikke et øye var tørt i salen. Foto: Ellen Midtfjeld.

Hvordan endte han opp med to roller i et teaterstykke i Skjeberg?

– Jeg fikk en telefon, forteller Eilev, de lurte på om jeg ville være bakergutten. Det takka jeg selvfølgelig ja til! Så mangla de en skuespiller til Brumlemann-rollen også – så da spurte de meg om jeg kunne ta den også.

Bakergutt Eilev sammen med Bakermester Harepus. Foto: privat.

I januar fikk Eilev en plass i Villekulla barneteater. Her er det ikke hvem som helst som får komme inn, på Villekulla må man nemlig gjennom en audition før man får kalle seg medlem. Den besto naturligvis Eilev med glans.

Med premieren kun noen dager unna blir det mye øving på Eilev og Liv Renate. Daglig kjører de inn til Skjebergkilen for å øve.

Sitter det nå?

– Ja, jeg har kontroll på replikkene, sier Eilev. Nå driver vi med finpussen.

Det finpusses i Skjebergkilens Marina! Foto: privat.

Hakkebakkeskogen i Skjebergkilens Marina er barneteater, men på scenen er det stort sett voksne. Ja, bortsett fra Eilev da – og et par dansemus. På scenen finner vi blant annet Jonas Groth og kona Elisabeth, samt Hans Petter Moen, Knut-Erik Rønne og Thor-Erling Gulbrandsen.

– Det er veldig koselig å spille teater sammen med voksne, sier Eilev. Det er jeg jo vant til fra Juleselskapet.

– Det er ganske mye voksenhumor i dette stykket, forteller Liv Renate, jeg gapskratter jo til tider på øving. Det er fremdeles Egners univers, men det er selveste Bjørn Birch som er regissør – og han har klart å få frem så fine undertoner i dette her. Det er masse slapstick! Så det er ikke tradisjonell Egner dette her.

Klatremus spilles av Thor-Erling Gulbrandsen. Foto: privat.

Regissør Birch har skrytt masse av Eilev underveis, både til Eilev direkte og via mamma Liv Renate.

– Det er veldig morsomt å høre at Eilev gjør det såpass bra, sier Liv Renate, for dette er jo faktisk  livsdrømmen hans.

Det nærmer seg premiere med stormskritt, det øves intenst i marinaen om dagen.

Foto: privat.
Foto: privat.

Har dere det moro?

Eilev og Liv Renate nikker entusiastisk.

– Det er kjempegøy, sier Eilev, selv om det tar mye tid. Men det er jo dette her jeg har lyst til å drive med. Musikk og teater og dans er det jeg brenner for. Men jeg kunne også tenke meg å jobbe med musikk på data.

Eilev lager til og med egen musikk han! På rommet sitt har Eilev begynt å lage hjemmestudio, der han spiller inn sanger han skriver selv. Han mestrer naturligvis både kassegitar og elgitar, det lærte han seg i løpet av koronaåret.

Men nå i sommer er det altså Hakkebakkeskogen for alle penga!

Hakkebakkeskogen med Mikkel Rev  i front.

Premieren er på lørdag førstkommende, og forestillingen spilles i ti dager i strekk. Har du båt? Da kan du tøffe deg en tur til Skjebergkilen og se Eilev og Liv Renate i Hakkebakkeskogen. Høres ikke det fint ut?

Billetter til forestillingen finner du HER!

Kommentarer

kommentarer