Eg er ein frosk

Lørdag kommer NyNorsk Messingkvintett til Halden for å fremføre barnekonserten Eg er ein frosk på Vannvogna konsert- og kunsthall.

Når NyNorsk Messingkvintett lørdag 9. november besøker Halden for aller første gang presenterer de to unike konsertprogram med musikk som er skrevet spesielt til dette ensemblet. På formiddagen blir det barnekonsert med figurteateret: Eg er ein frosk med kontratenor Sean Bell, og på kvelden et Cohen-inspirert repertoar med nye tekster av Ole Paus og musikk av Marcus Paus og Daniel Kjellesvik, med mezzosopran Tora Augestad.

NyNorsk Messingkvintett.

Barnekonserten Eg er ein frosk er basert på diktet Eg er ein frosk av Kurt Johannessen, med musikk av Kristin Bolstad, regi av Tormod Fuglestad og figurteater av Ingrunn Myrland. Diktet har ikke noe lineært handlingsforløp, og det er ingen opplagt moral eller budskap. Det er kanskje dette som gjør at forestillingen egner seg så godt for de minste barna. Det dreier seg snarere om en fornøyelsesfull og undrende lek med ord, der tekst og handling endres på en fantasirik og drømmende måte ved at nye ord hele tiden føyes til teksten. Slik oppstår absurde og komiske hendelsesforløp.

Teksten er bygd opp litt på samme innfallsrike måte som barn leker på, og denne impulsiviteten og lekenheten ønsker ensemblet å fremheve i konsertforestillingen. Musikerne leker med figurer i filt og inviterer med seg barna til å skape nye fortellinger ved å flytte om på figurene. Den vakre og drømmeaktige musikken og de morsomme og fargerike figurene fenger og trollbinder de minste barna helt ned i 1-årsalderen.

Eg er ein frosk! Foto: NyNorsk Messingkvintett.

Solist i forestillingen er den unge, norske kontratenoren Sean Bell, som for tiden studerer i Den Haag. Om Bells rolle under urfremførelsen skriver Karen Frøsland Nystøyl i Periskop følgende:

Kontratenor Sean Bell gjør en solid jobb som forestillingens fortellende stemme. Fra første øyeblikk oppretter han en god kontakt med publikum, og han sitter interessert og iakttar barna når han i noen passasjer ikke er på scenen. Som om han leter etter noe i dem, det er en oppriktighet i fremtoningen hans, noe som gjør at vi umiddelbart tror ham når han synger at han er en frosk.

Forestillingen hadde premiere på Litteraturhuset i Oslo 27. mai 2018, og har også vært spilt i Trondheim, Bergen, Oslo og Kongsvinger. I februar 2020 skal den på turne i barnehagene i Oslo.

Eg er ein frosk altså dere, på Vannvogna lørdag 9. november klokken 14. Billetter finner du her

Kommentarer

kommentarer