Early Voices synger i Asak kirke

«Nu rinder solen opp» 29. januar – Asak kirke

Early voices er en av Norges ledende vokalensembler innen tidligmusikk. Sangerne har bakgrunn fra Norsk solistkor, Eric Ericssons kammarkör, Vocal Art, Kilden vokalensemble. De har gjort til et kjennemerke å fremføre europeisk barokk- og renessanserepertoar med nordisk klangideal.

På konserten kommer de med program bestående av religiøse folketoner arrangert for 5 stemmer + ‘Jesu, meine Freude’ BWV 227.
Hovedverket i konserten er den 20 minutter lange motetten «Jesu, meine Freude» av Johann Sebastian Bach. Opp mot dette verket vil de også framføre ulike arrangement av norske folketoner, blant annet to melodier fra Valdres, «Nu rinder Solen op i Østerlide» og «I Oletjedn, i Olekinn». Kvintetten har også fått skrevet nye arrangement som de vil urframføre på konserten. Early Voices skriver selv om konserten at «Bachs melodiøse verk preget av en ydmyk hengivenhet overfor det guddommelige kontrasterer i det musikalske, men møter folketonene i en ektefølt og svært menneskelig lengten etter noe mer, noe utenfor en selv.»
Folketonene er på mange måter Norges svar på tidligmusikk, og gjennom blant annet klang, triller og vibratobruk vil de utforske ornamenteringer og klangbildet i både folketonene og det barokke, og gjennom dette gjøre overgangene mellom de to, vanligvis adskilte stilartene, mer flytende og kommuniserende.
Her kan du se Klassisk Haldens program for våren 2023:

Kommentarer

kommentarer