Dyveke Kuløy til Bryggerhuset Syd

 Midt i Tistedal driver en gladgjeng og forbereder sin neste konsert. Dyveke Kuløy, som er fra Moss og bor i Fredrikstad har fått med seg et band fra Halden og skal spille på Bryggerhuset Syd førstkommende fredag.

Da det var tid for å dra på turné i år, ble Dyveke rådet til å skaffe seg et band. Hun begynte å lete, og tenkte tidlig på Levi André Sandberg, en musiker hun ble kjent med under en utvekslingstur til Kroatia i regi av Østfold Kulturutvikling i fjor.  Levi ble med i bandet, og foreslo gitaristen Thor Andreas Holberg Murtnes. Etter en konsertopplevelse med Monne under festival Ø i år, fikk hun også med seg gitaristen Jørgen Konradsen og trommisen Anders Jamissen derfra.

10295055_452850058151122_579642136749551076_o

Tidligere har hun spilt med musikere fra blant annet Foo Fighters og Sonic Youth, men nå har hun funnet et knippe unge karer fra Halden. Hun sier at de forrige gutta er like flinke, men at hun er storfornøyd med de trivelige, dyktige folka i det nye bandet sitt. -På den første øvelsen kunne de allerede spille låtene mine! Og det låt bra allerede da.

Det er en spøkefull, hyggelig stemning under hele intervjuet. Bandet virker som en sammensveisa gjeng, noe som nok vil komme fram på scena både til fredag og på de neste konsertene. De skal også spille på Moldejazz, på Månefestivalen og i Moss i begynnelsen av august.

Til fredag får vi høre musikk i sjangeren pop og rock. Det har blitt mer røft og rocka etter bandskiftet, noe Dyveke setter pris på. Dyvekes dype tekster kommer tydelig fram gjennom hennes vakre og kraftfulle stemme. Det er stor variasjon i settlisten, fra rolige ballader på piano til fullt trøkk med hele bandet.
Inspirasjonen til musikken og tekstene henter Dyveke fra turbulente perioder i livet sitt. Favorittartistene er Nick Cave og Leonard Cohen. Planene videre er bl. annet å spille inn en ny plate.

Les gjerne mer om konserten og følg Dyveke på facebook!

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer