Dugnad, kjærlighet og hornmusikk

Søndag 22. september er det premiere på KORPS på Brygga kultursal! Manusforfatter for stykket Knut Nærum vil også beære Halden med sitt nærvær på kultursalen søndag. 

Det er Østfold kulturutvikling og Akershus teater som presenterer teaterforestillingen KORPS av Knut Nærum. Premieren holdes på Brygga kultursal førstkommende søndag, og siden skal KORPS på turné rundt i Østfold.

I forestillingen KORPS møter vi Silje og Emil, som spiller i samme korps. Silje spiller trompet, og Emil spiller fløyte. Når Silje og Emil møtes er det IKKE kjærlighet ved første blikk. Forestillingen handler imidlertid ikke bare om Emil og Silje, men også om dugnader, foreldre og naboer, følelser og engasjement for ungdommene og folkene rundt korpset. Inn i forestillingen dras våre lokale korps! Halden Skolemusikkkorps og Idd Skolemusikkorps skal være med og bidra til søndagens forestilling.

Knut Nærum har skrevet manuset til forestillingen, som handler om livet i et korps, men man trenger ikke inngående kjennskap til horn og treblåsere for å se denne forstillingen.

– Korpsene er våre medmusikanter. Men stykket er så menneskelig skrevet, så gjenkjennbart for alle, også for de som ikke har noe kjennskap til korps. Jeg har jo ikke det. Men jeg leser stykket og kjenner meg igjen, påpeker Ragnhild H. Myntvik, som spiller Silje i KORPS.

–  Man trenger ikke ha barn i korps for å se dette stykket, sier Martin Hovland, som spiller Emil i KORPS.

Den originale ideen til stykket kom fra Teater Innlandet, og Knut Nærum skrev manus på bestilling fra teateret. Teksten er varm og full av humor, og ble nominert til Ibsenprisen. Forestillingen gikk for fulle hus høsten 2017, til strålende kritikker i lokalavisene.

KORPS skal spilles på ti ulike steder i Østfold, og på hvert sted er nye, lokale korps i sving på scenen.

KORPS spilles også i Brygga kultursal 29. september. Da med Ha Bo Na på scenen.

Med:Ragnhild H. Myntevik som Silje, og Martin Hovland som Emil, i tillegg til lokale skolekorps på hvert spillested.
Regi: Janne Langaas
Co-regi: Mathias Calmeyer
Produsert og markedsført av:Østfold kulturutvikling og Akershus Teater
Originalproduksjon:Teater Innlandet
Manus: Knut Nærum
Koordinator for korpsene: Norsk Musikkorps Forbund Øst

 

Forsidefoto viser Ragnhild H. Myntevik og Martin Hovland som har hovedrollene i KORPS (Foto: Trine Sirnes)

 

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer