Dugnad i Vadet

Det er sommer, det er sol og det er dugnad!

Innkalling til dugnad i Vadet er et like sikkert vårtegn som hestehoven for medlemmene i Kokkehaugen Velforening. Kjente og ukjente naboer møtes for noen timers jobb og skravling langs Femsjøens bredder. Jeg går gjennom de smale, koselige bakgatene på Kokkehaugen, ned mot båtplassene og mot Springvannhuset hvor lyden av kantklippere, brummingen av gressklippere og latter fra glade naboer blandes i et herlig sammensurium.

Medlemmene i Velforeningen har allerede holdt på noen timer, og stiene fram til Springvannhuset og plassen foran er nå klargjort for sommerens aktiviteter. Benker er satt i stand til late piknikker og buskaset rundt båtplassene er ryddet opp i.

Kokkehaugen Velforening har en lang historie. Velforeningen ble til og fikk sine første medlemmer da daværende Kokkehaugen Brand-og Bygningskommune ble bestemt avviklet. Dette møtet ble holdt 10. desember 1965 og allerede tidlig i 1966 startet den nye velforeningen arbeidet. Alt fra parkeringsforhold til kabel-TV og juletrefester har vært innom dagsorden, men den aktiviteten som har gått igjen hvert eneste år siden oppstarten er dugnaden i Vadet.

Dugnaden har de siste årene vært like så mye en sosial sammenkomst som jobbedugnad. Siden Velforeningen de siste årene ikke har vært like aktiv som i oppstartsårene har dugnaden, med noen unntak, vært eneste organiserte arrangementet man har der man møte naboer fra hele Kokkehaugen og ikke bare de du er på hils med på andre siden veien. Da er det ekstra hyggelig at årets arrangement hadde rekordmange deltagere, i alle fall etter hva dagens styre kan huske.

«Uten mat og drikker, duger dugnadshelten ikke»! Velforeningen har handlet inn og det grilles pølser og hamburgere. Benkene testes før sesongen og det ser ut som de blir godkjent.

Jeg håper den hyggelige stemningen smitter av på alle som tar seg en tur til Vadet i sommer. Grunnlaget er i alle fall lagt av Kokkehaugens glade ildsjeler.

Informasjon om Kokkehaugen Velforenings oppstart er hentet fra boka «Kokkehaugen. Mellom herregård og spinnesal» som ble gitt ut av Kokkehaugen Velforening i 2002.

Alle foto: Hanne Bærkas-Buer.

Kommentarer

kommentarer