Du må ta det første skrittet

Denne høsten har musikklinjen i Halden Fengsel igjen jobbet med et musikalprosjekt.  De innsatte har i samarbeid med lærerne utformet og satt sammen musikalen som har fått navnet Freedom

Torsdag 8.mars vil de innsatte i Halden fengsel få muligheten til å se musikalen Freedom. I rollene vil man finne både ansatte og innsatte.

I en undersøkelse som ble gjort blant de innsatte i Halden fengsel, der rundt førti ble spurt var spørsmålet:  ”Hva betyr ny sjanse for deg, etter du har sonet ferdig i Halden fengsel?” Det var mange ulike svar, men noen gikk igjen:

  • Tilgivelse av de pårørende som lider
  • Starte et nytt liv uten rus
  • Bedre forholdet til mine barn og familie

I etterkant av denne undersøkelsen bestemte elevene seg ved Halden vgs. avd. Fengselet å lage en musikal som handler om å få en ny sjanse. Mange innsatte isolerer seg fra venner, men også fra familiene sine, og tenker at alt håp er ute. Denne musikalen handler om at det er opp til deg selv. Du tar dine egne valg, du velger hvilken vei du skal gå. Det finnes håp for hver av oss som sitter inne. Vi har familie, barn og venner som tenker på oss, som vil oss godt og vil gjenforenes.

Gjennom musikalen går vi igjennom ulike temaer som kan være tøffe og som rører. For de innsatte vil det være en del som vil ”se seg selv i speilet”, de kjenner igjen i problemene til hovedpersonen og hendelsen i forkant som utløser kriminaliteten.

Det handler om å ikke ta raske beslutninger, men prate og diskutere med de personene som vil ditt beste. Man vil også bli minnet på at et fengselsopphold ikke bare skader deg selv, men også de som står deg nær og elsker deg mest.

Musikalen handler om svik, kjærlighet. Den handler om at det ikke er for sent å forandre livet sitt, og om å ha sterke bånd til familien.

Budskapet i musikalen er at det finnes håp, kjærlighet og en ny sjanse, men du alene må ta det første skrittet.

 

 

Pressemeldingen er skrevet av elever ved produksjonsledelse i Halden fengsel.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer