Drop-in avvikles fra 1. april

Nå må du bestille time på internett for å fornye passet.

Sommeren står for døren og passkontoret merker allerede stor pågang. Timene for passbestilling fylles fort opp. Politiet anbefaler derfor å være tidlig ute med å bestille time. Gå inn på politi.no/ostfold for å bestille time.

– Mange spør om det bare er å møte opp hos politiet for å bestille pass. Fra 1. april er det kun oppmøte til forhåndsbestilt time som er mulig, sier leder av Felles forvaltningsenhet i Råde, Heidi Vinsrud.

Grunnen til at muligheten for drop-in avvikles, er at politiet ønsker en forutsigbarhet og mindre køer for publikum.
– Derfor øker vi antall timer for timebestilling flere dager i uken her i Råde, sier Vinsrud.

Det legges ut mange hundre tilgengelige timer i uken, og disse fylles fort opp.

Det er en leveringsgaranti på 10 virkedager fra bestilling til passet ligger i postkassen.
Husk at flere land krever at passet er gyldig i opp til 6 måneder etter utreise. Mer informasjon om dette finnes på utenriksdepartementets nettsider (landsider.no).

Når det gjelder nødpass utstedes dette kun i nødstilfeller, med gyldighet for kun en reise og med samme kostnad som et ordinært pass. Det er heller ikke alle land som godtar nødpass. Du er selv ansvarlig for å undersøke om landet du skal til godtar nødpass. Nødpass utstedes normalt ikke dersom du har fått utstedt 2 nødpass de siste 5 årene.

Husk at gyldigheten på barnas pass ikke er den samme som gyldigheten i et pass til en voksen. Familier har måttet avlyse ferieturer/blitt avvist på flyplasser dersom et barnepass ikke er gyldig.

I Østfold kan du søke om pass ved Felles forvaltningsenhet i Råde. Informasjon om timebestilling, åpningstider m.m. finnes på politiets nettsider.

Husk å ta med relevant dokumentasjon når du møter på passkontoret (gammelt pass, fullmakter fra foreldre når barn under 18 år skal ha pass, gyldig legitimasjon, reisebekreftelse og egne passbilder ved søknad om nødpass, egne bilder for alle barn under 3 år).
Mangelfulle søknader vil normalt ikke bli behandlet.

Felles forvaltningsenhet utstedte 32 607 pass i 2016 og antallet er økende. Politiet er behjelpelig med å bestille timer dersom du ikke har tilgang til nettet.

Pressemelding fra Politiet.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer