Drømmer om morradan i kultursalen

På søndag inntar Sanne Kvitnes kultursalen sammen med Heidi Gjermundsen Broch og kapellmester Ellen Marie Carlsen for å hylle musikalens univers!

Koronaåret har vært både begivenhetsrikt og stille for Sanne Kvitnes. Ikke før hadde hun steppet inn som erstatter for Karoline Krüger i Folketeatrets oppsetning av Chess, og fått strålende anmeldelser for jobben, før Norge stengte ned og alle scener sto stille.

– Dette året har vært en liten berg-og-dalbane, og det hjelper jo ikke akkurat med Covid 19. Det er jo når jeg får lov til å stå på scenen at jeg koser jeg meg maks, da har jeg det best.

Det har ikke manglet på gode tilbakemeldinger på Sannes arbeid det siste året. Anmelderne falt nærmest i kne over hennes prestasjon som Florence i Chess, og i våres ble hun jammen årets musikalartist i Musikkteaterforums årlige kåring også.

– Det var så deilig at den prisen kom når den kom, etter et halvt år i stillhet. Jeg gråt og gråt da jeg fikk den! Dette året, denne stillheten, har jo tært jo på de fleste av oss i denne bransjen. Jeg trengte den tilbakemeldinga her, den ga meg et lite spark til å fortsette videre.

Foto: Signe Fuglesteg Luksengard.

Og fortsette gjør hun. Sanne er i gang med et par prosjekter hun ennå ikke kan fortelle om, men Drømmen om morrada’n i kultursalen førstkommende søndag kan hun fint prate om. Søndag kveld går altså teppet opp for en musikalfest av dimensjoner i Brygga kultursal! Heidi Gjermundsen Broch og Sanne skal synge et knippe velvalgte musikalskatter, med kapellmester Ellen Marie Carlsen i rygg.

Hvordan endte akkurat dere tre opp med å samarbeide?

– Det startet med at Heidi, Ellen Marie og jeg hadde en Stephen Sondheim- bursdagsfeiring på stream under Covid. Han fylte jo nitti år i fjor, men det var et forferdelig år å ha jubileum – for det var jo ikke lov å feire det på noe vis. Da oppdaget vi at vi hadde det veldig gøy med å synge og spille sammen.

Da forespørselen fra Opera Østfold kom om å lage musikalkveld var ikke Sanne i tvil, hun ville ha med seg Ellen Marie og Heidi. Trioen satte seg ned og valgte ut sanger, og Ellen Marie begynte å arrangere.

Ellen Marie Carlsen, Heidi Gjermundsen Broch og Sanne Kvitnes.

– Vi ønsket ikke en ren hitparade, så i tillegg til et par musikalklassikere har vi har også tatt med noen av de mindre kjente musikalskattene. Vi vil gi et mer mangfoldig blikk på musikal. Musikal er ingen sjanger – musikal er et medium som man kan putte hvilken som helst sjanger i. Det er det mange som ikke vet. Derfor har vi plukket låter fra både ulike sjangre og tidsepoker.

Trioen har plukket ut sanger fra musikalbautaer som Les Miserables, Mamma Mia og Chess – men også fra mindre kjente musikaler som Into the Woods og Next to Normal. Og så blir det litt norsk stemning med Egil Monn Iversen.

Sanne har et helt spesielt forhold til musikaler.

– Musikaler er livet mitt. Jeg regner meg selv som skuespiller og sanger, i akkurat den rekkefølgen. Derfor blir musikaler kjærlighetsbarnet, for her får jeg jo både sunget og spilt skuespill. Kjærligheten til de gode historiene og musikken møtes i perfekt harmoni. Når det kommer til musikaler er jeg nerd. Jeg elsker det. Men jeg liker jo de litt rare og mer ukjente musikalene best.

Som?

– Sunday in the park with George. Den veldig kjente, hehe. En fantastisk musikal!

Hva er din musikaldrømmerolle?

– Bobby i Company. Det er egentlig en herrerolle, men sist gang den ble spilt på West End hadde de satt en kvinne i den rollen. Til stor suksess. Det ble veldig populært, og det funket utrolig bra å bytte. Rollen fikk en mer sammensatt og interessant dynamikk.

Musikalkvelden i kultursalen er spekket med gode musikallåter, arrangert av Ellen Marie og sunget av Heidi og Sanne. Men det blir litt mellomlåtlig preik også.

– Vi skal skravle ja! Vi er gode på det begge to. Dette skal holdes folkelig og gøy, vi mener jo at musikal er for alle! Vi skal prate om musikaler, og dele historier og egne erfaringer.

Sanne ser frem til musikalfesten på søndag. Ikke minst fordi hun synes hun jobber med et drømmelag.

– Det er en enorm ære å få jobbe sammen med Heidi. Hun er en av mine største helter. Og Ellen Marie er et av de flinkeste og flotteste menneskene jeg vet om. Det er en drøm å få lov til å jobbe med dem, og vi har det så gøy! Og alle er nerder på feltet. Man lærer så utrolig mye. Men jeg lærer nok mest, hehe, jeg suger til meg kunnskap. Det har blitt et lite hjertebarn dette her. Det blir fantastisk gøy, vi gleder oss!

(Denne forestillingen er dessverre allerede utsolgt)

 

 

Kommentarer

kommentarer