Drømmen er å jobbe med tekst

Anne-Maren Hammerbeck har skrevet tekster siden hun gikk på barneskolen, og drømmer om å jobbe med tekst på fulltid. I dag ble hun tildelt Drømmestipendet på 30 000 kroner.

Noen mennesker tar bare sats, og følger drømmen. Anne-Maren Hammerbeck er et sånt menneske. Helt siden hun gikk på barneskolen har hun skrevet tekst.

– Jeg syntes det var utrolig fint å skrive allerede da. Vi fikk en ukeplan med oppgaver vi skulle fullføre i løpet av uka, og jeg pleide å gjøre dem ferdige på onsdag sånn at jeg kunne sitte og skrive i datasalen resten av uka. Skrivingen har vært med meg veldig lenge.

På Risum ungdomskole hadde Anne-Maren lærere som gjerne leste tekstene hennes, og ga tilbakemelding.

– Sånne ting har jo betydd masse, jeg har blitt godt hjulpet av menneskene rundt meg. Jeg har vært heldig, jeg har blitt fulgt opp og heiet på hele veien.

Anne-Maren med favnen full av blomster og utmerkelser.

I dag jobber Anne-Maren med et poesi-manus som hun håper å utgi i bokform.

– Jeg har arbeidet med manuset på et forlag i en periode, og nå jobber jeg med det alene – og på skriveskoler. Akkurat nå er jeg på en skriveskole utenfor Stockholm.

I tillegg til å arbeide med poesien og gå på skriveskole er Anne-Maren i ferd med å gjøre ferdig en bachelor i litterær gestaltning i Göteborg.

– I tillegg har jeg begynt å jobbe som oversetter det siste året. Det har vært et hektisk år!

I dag fikk Anne-Maren lønn for strevet. Hun ble nemlig en av vinnerne av årets Drømmestipend, som deles ut av Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping hvert år. Stipendet deles ut til femti, unge, utøvende kunstnere som utmerker seg i sitt felt. Formålet er å anerkjenne unge kunstnere, og gi dem en økonomisk startpakke for å kunne komme i gang med sine drømmer.

Jens Nyland fra Norsk kulturskoleråd overrekker diplom og holder tale for Anne-Maren.
Anne-Maren får en blomst av ordfører Anne-Kari Holm.

Anne-Maren ble gjort stas på av både representanter fra Norsk Tipping, Halden kulturråd, Halden kommune og Norsk kulturskoleråd i dag.

– Dette var virkelig fint, sier Maren. Jeg er utrolig takknemlig for at jeg ble utvalgt. Sånne kreative stipender er utrolig viktige for utvikling av unge talenter. Og det er fint at folk som skriver også kan få dette stipendet. Ofte er det vanskelig å få stipender, de gis vanligvis til forfattere som allerede har debutert. Det er så viktig at også de som er på vei dit kan få litt hjelp på veien.

Markus Hansen spilte en fin fanfare for Anne-Maren!
Anne-Maren får en blomst av rektor ved Halden kulturskole, Magdalena Sendrowicz. Magdalena sitter i nomineringskomiteen som vurderer lokale kandidater før den endelige utvelgelsen i den nasjonale juryen.

Skribenten jobber ufortrødent videre mot sine mål og delmål. I dag har hun fått en ganske fin boost, og ikke minst en anerkjennelse på at hun har valgt riktig vei i livet.

– Hoveddrømmen har alltid vært å gi ut en bok. Akkurat nå er drømmen å få utgitt dette prosjektet, men jeg har jo også mange deldrømmer. Bare det å få arbeide videre med litteratur generelt, kanskje jobbe i et forlag. Drømmen er mye det å få lov til å være i skrivingen, i litteraturen.  Så da kommer jo dette stipendet virkelig godt med!

 

Her kan du lese mer om Drømmestipendet.

 

 

Kommentarer

kommentarer