Drømmefangere, dans, teater og sang på Kultursommerskolen

– Det har vært full fart og mange fornøyde barn, oppsummerer Dina Billington etter avslutningshowet som rundet av årets siste uke med Kultursommerskole.

Hun og de andre instruktørene på Kultursommerskolen smiler bredt etter endt forestilling, dette var tredje og siste show for i år.

– Vi har fått mange gode tilbakemeldinger fra både barn og foreldre, legger Dina til.

Tre kull med barn i alle aldre har gjennomgått en uke med opplæring i dans, teater og sang. For de barna som også hadde skrevet seg på Kulturskole-SFO ble det utfoldelse innen kunstfaget også. Kreativiteten har fått fri flyt under produksjon av bekymringsdukker, drømmefangere og masker.

Kreativiteten har fått fritt spillerom på kulturskole-SFO

Liv i kulturkvartalet

Barna på sommerskolen har løpt mellom Halden bibliotek, kulturskolelokalene og Black Box hele uka, og pustet liv i et ellers ganske sommertomt sentrum.

– Vi er veldig glade for å få være her i kulturkvartalet, sier Dina, det føles helt riktig å bruke denne delen av byen til kulturell utfoldelse.

Black Box var naturligvis arena for avslutningsshowet som avsluttet Kultursommerskolen fredag ettermiddag. På under en uke har det kyndige instruktørlaget snekret sammen en forestilling bestående av både dans, teater og sang. Dina er veldig fornøyd med kollegene sine.

– Vi er et veldig bra team. Ikke minst er jeg veldig fornøyd med disse nyutdannede ferske instruktørene – de er kjempeflinke og veldig engasjerte!

En av årets nykommere i instruktørstaben er skuespiller og teaterpedagog Maren Eikli Hiort. Maren har en bachelor i drama og teaterkommunikasjon fra Høgskolen i Oslo, og ppu i teater fra Kunsthøgskolen i Oslo.

– Det har vært kjempegøy, sier Maren, nå håper jeg mange av barna blir fristet til å fortsette med teater!

Eventyrteater: De tre Bukkene Bruse. Barna var både kulisser og skuespillere. Som vanlig blir det trøbbel når bukkene skal over brua. På gulvet her ser vi Aksel, som er elven under brua, mens Sara og Erle i front er henholdsvis bru og foss.

Kunst inn i programmet

-Blir det Kultursommerskole neste sommer også?

– Ja, selvfølgelig blir det det, smiler Dina, vi stortrives med dette!

– Neste år skal vi muligens utvide satningsområdene for Kultursommerskolen, sier hun videre, vi tenker på å satse enda mer på kunst fra neste år av.

Hun forteller at skapergleden var stor på SFO var stor, og at kunstdelen mest sannsynlig vil inkluderes i hovedopplegget fra neste år av. På den måten blir det ikke bare SFO-barna som får lage drømmefangere og masker.

 

Disse var instruktører på årets Kultursommerskole:

Dina Billington (musikk), Sara Stang Møller (dans), Ove Billington (musikk), Sverre Magnus Heidenberg (dans), Maren Eikli Hjorth (teater), Jade Sofie Wullf (dans) og Charlotte Lindmann (teater)

Kultursommerskolen har samarbeidet med Halden Teaterskole, Flere Farger, Halden Danseskole, Halden Kulturskole og Halden kommune.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer