Dreamfix, vi hører gjerne mer!

Dreamfix, Halden Konsertscene lørdag 15.august. Sommerkvelden er varm. Jeg følger lukten av antibac og lyden av dempet musikk inn i bakgården på Halden Konsertscene hvor kohort-bordene allerede begynner å fylles opp. Musikken som spilles over anlegget smyger seg inn i kroppen og drar pulsen ned ti hakk. Kvelden skal tilbringes i soul-og funkens verden med Haldenbandet Dreamfix. «Velkommen!»

Hvordan ni personer har klart å innta scenen uten at jeg har lagt merke til det, er uvisst, men plutselig står de der, publikum applauderer og bandet drar i gang med «We Are Family». Lista for kvelden er lagt, her er det bare å sette seg tilbake og nyte. Dreamfix beveger seg lekent mellom låtene og de fire vokalistene briljerer med sine forskjellige, men godt harmonerte stemmer. Mulig det var litt nerver på de første sangene, men etter et par låter løsner stemningen og under «Superstition» og «Take a Little Piece of My Heart» er det bare en fryd å høre samspille mellom band, vokal og kor.

Fire fine vokalister! Malin Charlotte Raude Næsfeldt, Camilla Mathisen og Dinah Andersson Marita Furuvarp.

Med så mange på vokal hadde jeg håpet å få mange og gode harmonier, og jenten i front skuffer så absolutt ikke. Gleden fortsetter i Dreamfix sin hylles til Aretha Franklin hvor en av mine favoritter, «Say a Little Prayer» kommer sammen med «You Make Me Feel», «Think» og «Respect». Det er begrenset med antall publikum, men alle bord i bakgården er gjort rede for. Publikum løsner også opp etter hvert som groovy rytmer og flotte harmonier sniker seg inn i hjertet og smører sjela. «Det var kjempebra», «Beste jeg har hørt» hører jeg det kommenteres fra bordene rundt meg.

Mørket omringer oss. Publikum finner fram pledd og jakker mens «Chain of Fools» ruller ut i sensommernatten før bandet tar en pause. Etter pause kommer et enda mer selvsikkert band på scenen. «River Deep Mountain High», «Play That Funky Music», «Lady Marmelade» og avslutningsvis «Proud Mary» gjorde kvelden for meg. På scenen slipper bandet seg mer løs, bassen briljerer og det fyres av solo på tangenter og gitar. Det er tydelig de koser seg med musikken og sammen på scenen. Dog det visuelle uttrykket kunne vært bedre og tydeligere er de musikalske prestasjonene fantastiske. Publikum plukker opp stemningen og rytmen til bandet. Under «Unchain My Heart» tar danseløvene over den ekstra plassen i bakgården. Det svinges rundt så sandalene fyker. «Mere, mere, mere…»

De glade amatører i Dreamfix slipper ikke unna uten ekstranummer. Med Weather Girls sin udødelige «It’s Raining Men» sendes et fornøyd publikum ut i sommernatten, med soul i sjela og funk i hjertet. Dreamfix, vi hører gjerne mer!

Dreamfix er:

Roy-Eivind Løvli på tangenter, PM Karlsson på gitar, Svein Tore Furuvarp på trommer, Tommy Kristiansen på bass og Christer Andersson på piano, hammond, rhodes og blues harp. Vokalister: Camilla Mathisen, Malin Charlotte Raude Næsfeldt, Marita Furuvarp og Dinah Andersson.

 

Kommentarer

kommentarer