Dream Police rocket Bryggerhuset onsdag kveld

Halden er en flott sommerby. Allerede i siste halvdel av mai er det mye som skjer selv midt i uka. På en dag med Cruise Night på Fiskebrygga, Vandreteater i Skippergata, Kick-off for Ladies Tour of Norway og Kiss overføring på Aladdin kino møter folk opp og fyller Bryggerhuset for å oppleve Dream Police på scena.

Været frister mange til å komme tidlig og lenge før konsertstart er utebordene dekket med godt drikke og samtale om hva kvelden vil bringe, krydret med minner om tidligere opplevelser da Dream Police var et av landets ledende rock/bluesrock band.

Klokka passerer 20, og kvelden starter med en innledning av H2Hs leder Tom Andreassen. Han takker Havenstrømfotografene for deres bidrag med portrettfotografering gjennom mai måned. Vibeke Havenstrøm overleverer resultatet av aksjonen, over 23 000 kroner, og forteller at det har vært en hektisk ettermiddag. Over 40 haldensere har blitt portrettert.

Resten av kvelden er det Odd Rene Andersen som styrer showet. Det begynner med en bluesprega låt «Down on your luck». Så snart musikken starter strømmer alle inn i lokalet, stemningen stiger for hver låt.

Dream Police 2016-05-25 på scena

Bluesrock ruller ut over publikum, det meste egenskrevet musikk fra 90 tallet. Bandet var aldri noen hitmaskin, isteden ble det godt gjennomarbeide albumutgivelser og gnistrende konserter som sikret Dream Police en plass i musikkhistorien.

Bandet er godt samspilt. Trond Holters gitarriff, Ole Petter taktfast på trommene, Rino utfyller lydbildet med sin bass og på toppen vokalist Odd Rene.
Noen cover fra inspirasjonskilder blir det også, et knippe Van Halen låter. Flere av disse er igjen cover av 60-tallsmusikk, bl.a. Your Really Got Me som The Kinks ga ut i 1964.

Trond er på hjemmebane og Odd Rene bekrefter at det er godt å være tilbake i Halden da det er flere 10-år siden forrige konsert (16.2.1991 på Rio). Etter gjenforeningen har det også blitt ny musikk, vi fikk høre Wild World fra 2009.
Stemningen er på topp og under ekstranumrene koker det i salen. Etter konserten mingler musikerne med publikum, en nær og tett konsertkveld. Mye tyder på at det blir flere samarbeidsprosjekter mellom H2H og Dream Police.

Artikkelen er levert av H2H/Terje Vidar Høvik. 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer