Digital trombonesession med Tarjei Grimsby

I denne koronaens tid entrer Det Norske Blåseensemble en ny, digital æra. I morgen skal trombonist i Blåseensemblet Tarjei Grimsby holde en digital masterclass for trombonister og andre blåsere via Facebook. Det hele spilles inn i Athletic Sound.

Mot slutten av en Fargespill-øving i mars kom Torstein Granly med sjokkbeskjeden til Blåseensemblet: Fargespillforestillingen er avlyst. Alle forestillinger er avlyst.

-Vi visste ikke når vi skulle få se hverandre igjen, sier markedssjef i DNBE Christer Elnes. Det var ikke en morsom prøve. Alle visste at dette var veien det kom til å gå, men det var allikevel trist å få beskjeden.

Med det samme døren var lukket for konserter og øving for ensemblet begynte Christer og de andre i Blåseensemblet å tenke digitalt. Hvordan kan man fylle arbeidstiden på en fornuftig måte når musikerne ikke kan møtes fysisk?

-Tarjei var raskt ute med å foreslå en workshop, sier Christer. Vi drømte om å få det til med fullt band, men musikerne kan jo ikke sitte alle sammen i et rom og blåse på hverandre i disse dager.

Blåseensemblet håper de kan få til noen småkonserter med små grupper sikt, men i mellomtiden vil de altså strømme workshops som spilles inn i Athletic Sound. Planen er å få til flere sendinger fra Athletic-  med andre blåsere foran mikrofonen.

I trombonesendingen onsdag skal Tarjei ta for seg triks og trips for blåsere.

-Dette er en masterclass, forteller Tarjei, det er ment som en slags læretime for både trombonister og andre blåsere. Jeg snakker litt teknisk rundt trombonen, dette blir naturligvis litt nerdete. Men jeg skal også dele noen tanker jeg har gjort meg om hvorfor noe swinger, og hvorfor andre ting ikke swinger. Jeg tenkte at jeg skulle komme med noen tips der. Jeg skal også ta for meg noen øvelser, snakke litt om hvordan vi musikere tenker, og dele mine erfaringer.

Forrige uke delte Blåseensemblet en teaser der de oppfordret musikere til å komme med spørsmål som Tarjei skal svare på i løpet av sendingen. Interessen har vært enorm. Blåsere i alt fra Filharmonien og KORK til lokale korps har meldt interesse for Tarjeis trombonetime.

-Jeg har fått inn en del spørsmål, forteller Tarjei, men alle lurer selvfølgelig mest på hvordan de kan bli skikkelig gode!

Som en teaser til Masterclass laget Tarjei en videosnutt der han spiller sin selvkomponerte 7th Avenue Blues på en barokktrombone. Med seg på videoen har han Roger Morland på bass, og sine døtre på «godis og brus». Videoen gikk viralt i løpet av et par dager!

Tarjei har det fint i koronaens tid, til tross for restriksjoner og forbud mot å spille med ensemblet sitt.

-Jeg er veldig glad i å øve, forteller Tarjei. Vi har en utrolig travel hverdag til vanlig, der det ene prosjektet avløses av det andre. Vi får sjelden tid til egenøving der vi får jobbet i dybden med egne ting. Jeg synes det er herlig å få gå skikkelig i dybden nå og øve masse, det har vært helt suverent. Men det er klart at det er rart å ikke være på jobb. Man øver jo egentlig for å spille sammen med andre.

Tarjei Grimsby er en merittert trombonist, han har vært med på mye rart. Les mer om Tarjeis musikalske bedrifter og bragder på Wikipedia. 

Kommentarer

kommentarer