Digital kvinnedag!

Mandag 8. mars blir det digital markering av Kvinnedagen i Halden!

Vi kan ikke feire 8. mars sånn som vi pleier i Halden, med konserter, tog og appeller i Busterudparken. Men for Linn Elisabeth Rokke Andersen og Rødt Halden var det ikke noe alternativ å droppe å markere dagen.

– Vi i Rødt synes det er viktig å markere denne dagen, sier Linn, særlig med tanke på kvinners stilling under corona. Vi applauderer dem som står i front i denne krisen, men vi gir de ikke annet enn applaus. Håpløst!

Rødt Halden inviterte dermed alle byens partier, samt fagbevegelsen, til samarbeid rundt markering av Kvinnedagen.

– Vi har invitert bredt i lag, foreninger og politiske partier, forteller Linn, men på grunn av pandemien har dessverre interessen vært veldig lav. Men alle har vært veldig positive til digitalt arrangement!

Sånn så det ut på 8. mars i fjor! Linda Elise Haug holdt en appell på fjorårets Kvinnedag, som vi akkurat rakk å feire før Norge stengte ned. Foto: Ellen Midtfjeld.

I år arrangeres 8. mars av kvinnegruppen i Rødt Halden, kvinnerepresentant fra Arbeiderpartiet, utdanningsforbundet, fagforbundet og musikkkollektivet Tonehjulet Kräftpest. Gruppene har samarbeidet om et program som ble spilt inn i Black Box – under strengt smittevern naturligvis. Ruben Whit Persen står for film og redigering, og Therese Næss Diesen er lydansvarlig for prosjektet.

På programmet står musikk og appeller. Det blir musikk ved Lucky Malice, Eva Denis,  Malin Möller og koret Ladybirds, samt appeller ved Embla Thorgeirsdottir fra Rød ungdom, Solveig Vitanza fra Halden Arbeiderparti og Elisabeth Berger fra EVA krisesenter. Og så blir det naturligvis en apell ved intitiativtageren sjøl: Linn Elisabeth Rokke Andersen!

– Videoen blir lagt ut på vår facebookside mandag morgen, forteller Linn. Den blir liggende og kan sees og deles i dager og uker.

 

KanDusi har stilt åtte haldensere de samme spørsmålene om Kvinnedagen. Her kan du se hva folk svarer: 

Åtte om åttende mars: Wenche Erichsen

Åtte om åttende mars: Linda Elise Haug

Åtte om åttende mars: Lene og Emilie

Åtte om åttende mars: Eva Stømner

Åtte om åttende mars: Erling Rennemo-Melsom

Åtte om åttende mars: Marita Valentin Jacobsen

Kommentarer

kommentarer