– Dette er overhodet ingen satsing

I åtte år har han prøvd å få Halden kommune til å forstå viktigheten av å legge til rette for bobilturister. Nok en gang er Karsten Svendsen skuffet over å ikke nå frem med budskapet sitt.
Toppbilde: Tom Engebretsen og Karsten Svendsen fra et tidligere oppslag om at de ønsket bobilparkering i sentrum.
Foto: Veronica van Groningen

19.april skal Hovedutvalg for plan, teknisk, landbruk og miljø behandle saken om ”Opparbeidelse av bobilparkering og tømmeplass/toalettmottak for bobiler/campingvogner”.
Svendsen har hatt utallige samtaler med både politikere og byråkrater i kommunen de siste årene og vist dem gode eksempler, forklart hvordan bobilturister tenker om parkering. Denne gangen hadde han et reelt håp om at det endelig skulle bli bobilparkering i sentrum.
Det håpet henger foreløpig i et veldig tynt snøre, da rådmannens innstilling i saken er at det ikke skal legges til rette for bobilparkering, kun en tømmestasjon på Tyska.
– Campingplassene (Fredriksten og Langholmen) har kapasitet som både parkerings- og overnattingsted. Ved en etablering av et slikt tilbud i sentrum vil kommunen ta bort en del av næringsgrunnlaget for campingdriften, står det i saksfremlegget.

Svendsen er mildt sagt skuffet over kommunens manglende vilje til å ta bobilturister på alvor og sørge for en parkeringsplass i sentrum.
– Det at vi har campingplasser utenfor sentrum hjelper jo ingenting for de som vil være i sentrum. Dessuten er de bare åpne i sommersesongen. Bobilturister er på farten stort sett hele året, forklarer han.

– Siden det bare blir tømmeplasser på Tyska, så er dette overhodet ingen satsing. Bobilturistene ønsker i stor grad å være i sentrum. Andre byer har klart å få til dette.  Hvorfor vil og klarer vi det ikke i Halden, spør han.
– Til sommeren skal vi kjøre fem uker rundt i Frankrike. Bak på bilen har vi alltid hatt et Halden-klistremerke, og det har gjort at vi har kommet i prat med mange om å ta turen til Halden. Nå kan vi vel likeså greit sette en strek over det merket, og be folk kjøre videre til neste by i stedet.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer