-Dette betyr mye for oss

Trond Henriksen og Kirkens Bymisjon får kjærkommen hjelp fra Jensen & Scheele mens Halden er i korona-lockdown. 

På fredag uke fikk Trond Henriksen en uventa telefon. Det var daglig leder på Jensen & Scheele Kjell Åge Holter som ringte, han lurte på om Kirkens Bymisjon trengte en bil til å kjøre ut mat med.

-Jeg ble tatt helt på senga, forteller Trond, det er så raust. Jeg er som kjent dårlig på dette med følelser, men man blir jo rørt av det samholdet man kjenner på når folk gjør så mye for å hjelpe hverandre. Det at noen bare ringer og tilbyr oss en bil helt ut av det blå er utrolig, det betyr så mye for Bymisjonen.

Kirkens Bymisjon har kjørt ut mat til folk helt siden kaféen måtte stenge i mars på grunn av smittevernhensyn. Frem til nå har frivillige og ansatte måttet bruke sine egne biler til utkjøring av mat, men nå får de oppgradert utkjøringssituasjonen sin betraktelig.

For Kjell Åge Holter og Jensen & Scheele føles det godt å få lov til å bidra der det trengs.

-Initiativet kom fra Volvo sentralt, forteller Kjell Åge Holter. De gikk ut og oppfordret oss alle til å bidra i denne vanskelige tiden, og ga oss frie tøyler med tanke på hvilke tiltak vi ville støtte. Vi har fått med oss at Kirkens Bymisjon kjører ut mat til folk i byen, og skjønte at her kunne vi bidra. Vi har dyp beundring og respekt for den innsatsen Kirkens Bymisjon gjør her i byen, og vi synes det er fantastisk å kunne hjelpe til. Kanskje kan man også inspirere hverandre ved å gjøre sånne tiltak som det her, sånn at andre også tenker hvordan kan jeg bidra?

Jensen & Scheele frigjorde en demonstrasjonsbil, og overleverte den til Trond. Bymisjonen får låne bilen så lenge det er behov for den. Selv hadde bilforhandleren ingen planer om å skape stor oppmerksomhet rundt utlånet av bilen til Bymisjonen, men det ville ikke Trond ha noe av.

-Jeg vet at de ikke ville ha så mye oppmerksomhet rundt dette, sier Trond, men jeg synes de fortjener litt applaus for dette, for dette har mye å si for oss. Og det er ikke den første gangen Jensen & Scheele støtter Bymisjonen, det må jeg få presisere. Jeg er utrolig takknemlig for at vi får låne denne bilen, det er ikke hvem som helst som bare stiller opp med en flunka ny bil og sier: denne kan dere få låne helt gratis. Denne bilen kommer utrolig godt med, vi er utrolig takknemlige. Jeg synes folk er så rause i denne tiden, dette er en gigantisk dugnad der folk bidrar der de kan. Det er det jeg tror at jeg vil huske denne tida for.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer