-Det skal være nært og intimt

Neste uke vil du kunne få en kulturopplevelse utenom det vanlige i indre festning. Produksjonsselskapet Malplassert prøver ut et nytt konsept, og arrangerer kulturkvelden STIM i Fredrik IIIs hall lørdag 10. februar.

I fjor satte Malplassert opp danseteateret Mens vi faller i Rosenlundsalen, og stykket gikk for fulle saler. I år har Rebekka Rognøy og Carl Andrè Johansson satt sammen et helt annet konsept.  STIM er en kulturkveld bestående av åtte ulike enkeltnumre. Utøverne på scenen skal fremføre musikk, skuespill, monolog og dans. Det blir også en kunstutstilling i hallen.

Malplassert vil gjerne presentere mange ulike former for kultur, sier prosjektleder for STIM, Carl André Johansson. Med STIM får vi muligheten til å vise frem mye av det kulturen har å by på, og ikke låse oss i én bestemt kategori. Dette blir en kveld hvor publikum får oppleve kultur i flere former og av høy kvalitet, i et hyggelig og intimt scenerom.

Prosjektleder Carl André Johansson og produsent Rebekka Rognøy. Foto: MA fotografene.

Selv om danseteater kanskje er Carl Andrés og Rebekkas hoveduttrykksform betyr det ikke at de ikke vil vise frem andre grener av den utøvende kunstform.

-Vi ønsker å vise frem bredden i kulturen, og kanskje inspirere folk til å fatte interesse for en ny kunstform. Vi er inspirert av konseptet Sofar Sounds, som arrangerer intimkonserter i folks hjem og på andre mindre arenaer. De pleier som regel å fokusere på kun én kultursjanger per arrangement, men vi blander altså de ulike sjangrene sammen.

Sofar Sounds er en verdensomspennende bevegelse med utspring i London. Navnet Sofar Sounds er et akronym for Songs from a Room. Grunnleggerne av Sofar Sounds kom opp med konseptet en kveld de var på konsert og irriterte seg over publikummere som kikket på mobilene og pratet med hverandre i stedet for å lytte til artisten. De bestemte seg for å sette opp en konsert i egen stue, der man kunne få oppleve musikk i en intim setting, med et publikum som utviste den nødvendige respekten overfor artisten. Konseptet vokste, og nå setter Sofar Sounds opp rundt 500 intimkonserter i måneden i over 300 byer verden over.

-Eventet vårt er også inspirert av moderne «pop-up»-kultur, forteller Carl André, hvor kultur dukker opp på nye og spennende steder.

Nært og intimt

Det er ingen rød tråd som binder de åtte kulturinnslagene sammen, hvert innslag skal stå på egne bein. Valg av lokasjon er ikke tilfeldig for Rebekka og Carl André.

-Fredrik IIIs hall er et veldig god scene for denne kulturkvelden, sier Carl André, vi liker atmosfæren i hallen. Dette eventet er for alle, ikke bare for kulturvante folk, og dette understrekes ved den intime og nære stemningen i hallen.

Det skal være folkelig, og det skal være lavterskel. Men innslagene holder høy kvalitet.

-Vi er veldig stolte av det vi har satt sammen her, utøverne er fantastisk flinke og vi gleder oss til å få vist dem frem.

Så langt har Malplassert holdt utøvernes identitet nært til brystet. Men i dagene frem mot forestillingen vil de ulike utøverne presenteres én etter én. I dag slapp Malpassert Monnes navn som en av utøverne. Monne spiller inn sitt første album hos Geir Sundstøl i Oslo for tiden. Slippdato for plata er ikke ennå bestemt, men den kommer i 2018.

Monne Stang Møller skal synge på STIM lørdag 10. februar. Foto: Johannes Granseth.

Resten blir altså presentert i uken som kommer. Følg med på STIMs facebooksider!

STIM altså dere, i Fredrik IIIs hall lørdag 10. februar. Kom og få deg en annerledes kulturopplevelse!

Rebekka Rognøy er produsent for STIM og Malplassert.

Design: Espen Brække Grønberg.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer