Det Norske Blåseensemble spiller Motown!

 Marvin Gaye, Diana Ross, Stevie Wonder, The Temptations, The Supremes, Smokey Robinson og mange flere…

Musikken som i seks tiår har strømmet ut fra plateselskapet Motown i Detroit kan summeres opp med et ord, «Livsbejaende». Det Norske Blåseensemble tar The Motown Sound med seg ut på veien. Sammen med sangerne Odd René Andersen og Julie Dahle Aagård hyller Det Norske Blåseensemble en av musikkhistoriens viktigste og flotteste sangkataloger i storslåtte arrangementer dirigert av Helge Sunde.

I en forrykende fyrverkerikonsert på torvet i Halden i august 2019 valgte Det Norske Blåseensemble å sette fokus på musikken fra Motown, og nå skal The Motown Sound spilles innendørs i Halden, Askim, Fredrikstad og Moss.

Foto: Veronica Van Groningen.

På konsertene har Blåseensemblet med seg Odd René Andersen og Julie Dahle Aagard som solister.  Andersen, som først dukket opp som vokalist i hardrockbandet Dream Police på tidlig 1990-tall, har, siden 2012 frontet lange serier med soul og Motown-konserter på Båthus-scenen i Fredrikstad. Julie Dahle Aagård er fra Flatanger i Trøndelag og er utdannet ved «Jazzlinja» ved NTNU i Trondheim. Aagaard har sunget store roller i flere musikkoppsetninger, inkludert hovedrollen i «Piaf» på Norske Teater i 2005. Hun ble nominert til Spellemannprisen i 2009 for sitt album Stompin´ Feet.

Helge Sunde er musikalsk leder for Motown-konsertene. Han er utdannet fra Musikkhøyskolen og er komponist, jazzmusiker og kjent for å dirigere store orkestre. Sunde har samarbeidet med et bredt spekter musikere og artister, deriblant Ole Paus, Bel Cantos Anneli Drecker, Trygve Seim og Motorpsycho. Sunde fikk Spellemannprisen i 1990 sammen med Oslo Groove Company og Edvard-prisen i 2013 for albumet Windfall.

Velkommen til Soulfest!

Brygga kultursal // 04. mars // 19.00

Medvirkende

Det Norske Blåseensemble

Odd René Andersen og Julie Dahle Aagård

 

Kommentarer

kommentarer