Det nærmer seg Sensommerstevne

Tradisjonen tro inviterer Idd og Enningdalen Historielag til Sensommerstevne på Gamle Prestebakke den siste helgen i august.

Historielaget på Idd er et av de mest aktive i regionen, og Sensommerstevnet pleier å trekke mange utstillere og deltagere.
– Årets tema blir Idd som kulturhistorisk landskap. Riksantikvaren har utpekt Iddefjordsfjella som et kulturhistorisk landskap av nasjonal interesse. Historielaget tar opp hansken og setter fokus på nettopp dette, forteller Eivind Løvås som er leder.

Programmet for Sensommerstevnet inneholder noe for både små og store. I Annestua har de en tekstilutstilling med navnet ”Fra vugge til grav” der historiske klær og drakter til alle aldersgrupper vises frem.
– Vi kommer også til å ha åpent i det gamle landhandleriet der husflidsprodukter og skinnvarer skal selges. Idd bondekvinnelag skal demonstrere separering av melk, forklarer Løvås.

Det er mange år siden toget stoppet på Prestebakke, men jernbanestasjonen står fortsatt der.
– Alle er velkommen til å besøke Prestebakke jernbanestasjon. Her skal det selges gamle postkort og man vil kunne få se en modelljernbane. Utenfor vil det være utstilling med Gammeltekniske og Halden brannkorps veteranklubb.

11226920_10153479453060590_523207852598223873_o

På tunet foran Gamle Prestebakke vil det være marked. Her fristes det med salg av blomster, grønnsaker, smykker, syltetøy, halmprodukter, tresaker og mye mer. I tillegg vil selvfølgelig historielaget ha fokus på gammelt håndverk.
– Det blir demonstrasjoner av stenhogging, tjærebrenning, smiing, farging av garn og fluebinding, sier Løvås. Barna skal selvfølgelig også inkluderes så de kan være med på fuglekassesnekring og knivspikking.  Og det blir transport med en minikranbil.

Et viktig innslag på Sensommerstevnet er naturligvis loppemarkedet. Historielaget ønsker seg fortsatt mer lopper, så hvis du har noe du vil gi bort oppfordres du til å ta kontakt.
– Vi åpner loppemarkedet med en kanonsalutt lørdag kl. 12.  Alle er velkommen!

Sensommerstevnet arrangeres 27. og 28.august.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer