“”Det kjempende mennesket” på Galleri Rød

Lørdag åpnet Kristin Irén Dijkman utstillingen ”Solo” med undertittelen ”Det kjempende mennesket” på Galleri Rød Herregård. Dorota Gluch i Halden kunstforeningen syns det er flott at mange tok turen til åpningen.

Halden kunstforening har tatt initiativ til utstillingen, og er spent på mottagelsen fra haldenserne.
– Det var mange på åpningen, og vi fikk hyggelige tilbakemeldinger. Bente Bergerskogen leste tekst fra sin egen diktsamling. Vi håper enda flere tar turen søndag. Utstillingen er også åpen neste helg, forteller Gluch.

Dijkman har et ønske om at kunsten hennes skal berøre og skape indre vekst. Hun stiller ut oljemalerier og skulpturer i klebersten.
– Mine malerier henger flott på Galleri Rød Herregårds vegger, de passer godt inn i miljøet der, forteller Dijkman. Hun håper folk vil oppleve en annerledes utstilling med malerier som forteller små historier hver for seg og unike håndslipte skulpturer som det ikke finnes maken til.

Velkomsttale ved leder i Halden Kunstforening; Trond Arne Vangen.
Velkomsttale ved leder i Halden Kunstforening; Trond Arne Vangen. Foto: Karel Dijkman

Beskrivelse av utstillingen:
“Solo betyr jo alene. Hver og en av oss lever livet sitt alene, selv om det myldrer av mennesker rundt oss. Det er avgjørende for oss som personer å finne en god balanse for å mestre livet vårt. Det er viktig å kunne sette grenser, ikke tillate andres invadering og misbruk, men om nødvendig, ta makten over seg selv tilbake.

Utstillingen forteller også om sårbarhet, verdighet og om det å være en selvstendig integrert person, – den myndige person i eget liv. En eksistensiell kamp fører til en indre vekst som handler om å bli intellektuelt og emosjonelt moden, om å kunne tenke selv, våge å være sårbar og samtidig beholde styringen i eget liv.”

Utstillingen er åpen søndag 7.februar, lørdag 13.februar og søndag 14.februar fra kl 12-16.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer