Det forsvunnede brølet!

Foto: Johannes Granseth

Hvorfor våkner vi midt på natten uten å vite hvorfor? Da har du nok fått besøk av monsteret Morild og brølehatten. Men hva skjer om noen tar hatten til monsteret? Det er spørsmålet i teaterstykket førsteklasse drama har satt opp denne uka.

Denne uka har det vært BomKræsj-Bang, og elevene på musikk, dans og drama på Risum har jobbet på med prosjekter hele uka. Førsteklasse drama satte opp barneteateret Historien om det forvunnede brølet. Barnestykkene har normalt blitt satt opp på biblioteket, men i år ble det direktesending digitalt.

I teaterstykket møter vi jenta Erma, radioen Rolf og monsteret Morild. Morild drar rundt på nettene og skremmer unger med brølehatten sin. Da han en kveld skal skremme Erma oppdager han plutselig at noen har byttet ut brølehatten med en annen hatt!

Monsteret Morild, Erma og radioen Rolf.

Erma og Rolf bestemmer seg for å hjelpe Morild å finne hatten, og da må de gjennom den magiske portalen. Dette syntes Erma er skummelt, for hun har aldri gått gjennom en magisk portal før. Heldigvis har radioen Rolf en god idé, de kan synge en sang! Ved hjelp av sangen tør Erma å gå gjennom portalen, og de er endelig på vei for å finne brølehatten.

Plutselig er de i en skog, og de hører noen rope hjelp. «Kanskje det er brølet mitt» Sier Morild og de begynner å lete.

Nei, det var ikke brølet. Det var visst en skilpadde. Han har ligget på ryggen i tre dager! Erma, Morild og Rolf må hjelpe han, men de klarer det ikke uten hjelp fra publikum. Alle må telle til tre, så klarer de å dytte han over.

En skilpadde har ligget på ryggen i tre dager!

Skilpadden forteller dem om bakerne Tor Karsten og Ali Mai som kan lage spådomsboller. Da går veien dit.

«Hva bringer dere hit?» Spør bakeren Tor Karsten. De forklarer at de har mistet brølehatten og trenger hjelp til å finne den. Da begynner Tor Karsten å lage en spådomsbolle! Han ser fjell, et hus og, å nei! Chili spiste bollen og nå er de tom for boller!

Det eneste de vet er at de skal til et fjell med et hus. Tor Karsten foreslår Trygvefjellet. For å komme seg til Trygvefjellet må de spise flykjeks, men pass på! Spiser man for mye flyr man helt til mars.

Hva er på Trygvefjellet? Klarer de å finne brølehatten igjen? Dette vil ikke jeg røpe, for å få svar på dette får dere nesten se teaterstykket selv.

Det merkes at det er langt mye innsats fra elevene i både manus, kostymer, kulisser og alt annet. En flott forestilling der barna får både se og være med på en spennende reise hvor de vil finne brølet.

Vil du se Det forsvunnede brølet? Her finner du teaterforestillingen!

BomKræsjBangs nettside finner du også alle de andre teaterforestillingene og konsertene fra BomKræsjBang-uka!

 

Produksjonsroller i Det forsvunnede brølet:   

Produsent: Gio, assist. Frida

HMS: Martyna, assist. Emma

PR/Markedsføring: Rinesa, assist. Emma & Martyna

Manus: Hannah, assist. Ida & Gio

Scenografi/rekvisitter: Frida, assist. Hannah & Martyna

Kostymer: Ida, assist. Hannah & Rinesa

Sminke: Emma, assist. Gio, Synne, Sandra

Musikk: Sten André, Markus, assist. Kornelia, Elinor

 

Roller:

Erma: Frida

Radioen Rolf: Gio

Monsteret Morlid: Emma

Trollmannen Tryggve: Hannah

Skilpadden Chili: Martyna

Bakeren Tor Karsten: Hannah

Assistenten Ali Mai: Rinesa

 

Alle foto: Johannes Granseth/Halden vgs

Kommentarer

kommentarer