-Det føles som en helt ny skole

Elevene ved Aremark skole gleder seg til den offisielle åpningen av nye Aremark skole førstkommende torsdag.
Bildet: Bak fra venstre: Elisabeth Svarød, Per Ole Pihlstrøm, Mats Jørgen Stensrud, Lill ThøgersenForan fra venstre: Ane Theresia Stensrud, Tuva Sofie Nomell, Christian Anstensen, Marie Filtvedt, Jørgen Fagereng og Jacob Svarød.
Tekst/foto: Anne Mørk Tønnesen, Aremark kommune

Aremark kommune har brukt rundt 40 millioner kroner, og for den summen har elevene fått nærmest en splitter ny skole.

På torsdag klokka 12 har skolen invitert blant annet lokale politikere, ordførerne i nabokommunene og andre til å se hvor flott den er blitt. Gjestene vil få en omvisning i den nye skolen for å se hvordan skolehverdagen har endret seg.

Det er også mulighet for andre som ønsker å ta en kikk på skolen denne dagen. På elevtorget vil det være folk på plass mellom 15 og 17 som kan by på en omvisning på skolen.

-Jeg merker det på alt egentlig. Alt er mye nyere, lysere og finere. Vi har fått nye skap, nye klasserom. Det er vanskelig å sette fingeren på bare en ting. Det føles som en helt ny skole, sier elevrådsleder Mats Jørgen Stensrud som går i 10. klasse.

Rektor og virksomhetsleder Per Ole Pihlstrøm forteller at den opprinnelige ungdomsskolen var bygd på 70-tallet.

-Før denne oppgraderingen var det kun gjort det mest nødvendige av vedlikehold. Så skolen var nedslitt. Nå er hele skoleanlegget med baren- og ungdomsskole oppgradert, det er satt inn nytt ventilasjonsanlegg og den gamle gymsalen som ikke var i bruk har blitt til et flott bibliotek med kulturscene. Det er fantastisk å ha biblioteket så skolenært.

I tillegg har ungdomsskolen fått et eget elevtorg, hvor de kan samles i skolefri og før skolen begynner.

-Det er veldig bra å bli bedre kjent med de andre klassene. Vi er mer sosiale på tvers av klassene nå, sier Mats Jørgen Stensrud.

-Det er god plass til flere elever, så hvis noen vurderer å flytte til Aremark, så har vi en flott skole å tilby, sier Pihlstrøm.

-Hvordan er det å være ungdom i Aremark?

-Veldig bra. Vi har jo ungdomsklubb og fotball og mange andre ting også. Det er til og med noen som har startet opp innebandy, sier elevrådslederen.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer