– Det er takket være kommunens planlegging

Gjennom flere tiår har det vært mange forretninger i lokalet på den ene langsiden av Storgata 22. Men nå ser ikke gårdeier Arne Gustavsen noen annen mulighet enn å bygge om til leilighet. 

Gustavsen eier Storgata 22 som blant annet huser Gullsmed Linde Nielsen, Strikkeholdeplassen og Livises Blomster. Men på langsiden, mot Nils Ankersgt, står lokalet tomt. Den siste næringsdrivende der var en frisør som ga seg for et halvt år siden.
– Vi har ikke mer tro på at det blir mer forretningsvirksomhet her. Derfor søker vi om å få omregulere til leilighet, forklarer Gustavsen. Han har hatt forespørsler fra noen som vil starte med ”pizza og kebab”, men det er han ikke interessert i å leie ut til. Begrunnelsen er at det ofte går kort tid før lokalet blir tomt igjen.
– Det er vanskelig å drive i sentrum så lenge kommunen motarbeider gode løsninger og ikke vil gi oss gårdeiere og næringsdrivende forutsigbarhet.

Men hva burde kommunen gjort da?
– Vi har hele tiden sagt at vi trenger å få trafikk inn i sentrum. Da må Storgata åpnes for enveistrafikk og det må legges til rette for en times gratis parkering. Slik som det er nå går veiene utenom sentrum og rett til Tista senter. Det er ikke rart at det går bra der når alt legges til rette for det, sier han. Han er frustrert over at kommunen bruker lang tid på prosesser rundt utvikling i sentrum.
– Det er mange bransjer som ikke vil være på et senter på grunn av åpningstider og høy husleie. Men samtidig tør de ikke å satse i sentrum på grunn av at det ikke legges til rette for biltrafikk og parkering. Da har vi ikke noe annet valg enn å satse på leilighet.

IMG_0001
Gustavsen ønsker å tilbakeføre fasaden til slik den så ut i ca 1890. 

Kommentarer

kommentarer