– Det er noe vi bør gruble på

30.mars kommer humoristen Are Kalvø til Brygga Kultursal. Forestillingen varer en times tid, det er en time av livet ditt du aldri får tilbake. 

Hvert år slipper Statistisk Sentralbyrå en ”Tidsbruksundersøkelse”. Denne undersøkelsen er utgangspunktet for forestillingen.
– Jeg lurer på hva vi bruker tiden vår på. Det tror jeg de fleste lurer på innimellom. Det er også noe vi bør gruble på, sier Kalvø. Han forklarer at vi for eksempel bruker tre og et halvt år av livet på å pusse tenner og stelle oss. Vi bruker ti år på å se på tv og nett.
– Undersøkelsen er ikke spesielt morsom lesning, men det ble interessant når vi ser på de enkelte delene. Vi sover oss gjennom en tredjedel av livet. Det er nesten deprimerende å tenke på.

Kalvø sier at han har lett etter gode svar på hva tiden brukes på, og i forestillingen kommer han til å bruke mange eksempler fra eget liv, fra venner, hverdagsmennesker, politikere, idrettsstjerner og andre kjendiser.
På spørsmålet om han har endret på måten han lever sitt liv kommer svaret kjapt.
– Nei, jeg lærer jo aldri. Men jeg har kanskje blitt flinkere til å sløse med tid. Til å gjøre ingenting, det er noe fint med det.

Han skal ha med seg et husband på scenen, og i løpet av kvelden skal vi bli bedre kjent med en haldenser som presenteres som ”hemmelig gjest”.
– Alle som har levd mer eller mindre av et liv bør komme til Brygga 30.mars. Det kan hende du blir overrasket over hva du bruker tiden din på.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer