– Det er mye potensiale i grenseregionen

Elisabeth Dammyr har en drøm om å gi turister kontrastfylte opplevelser. De kommende dagene skal hun vise noen utvalgte amerikanere Haldenkanalen.
Foto: Tony Ryman

Dammyr jobber til vanlig i Regionalpark Haldenkanalen, men driver også et eget firma ved siden av.
Med firmaet It’s Up 2 U ønsker hun å vise tilreisende naturen og alle de mulighetene den gir. De kommende dagene får hun besøk av amerikanerne Mariel Hemingway og Bobby Williams fra Los Angles. Mariel er barnebarnet til forfatteren Ernest Hemingway.  Hun har gått i sin bestefars fotspor og er forfatter selv. Bobby er skuespiller og helseekspert. Målet er at de skal inspirere flere amerikanere til å ta turen til Norge.
– Jeg gleder meg veldig til de kommer. Vi skal blant annet ta turen innom Halden og Fredriksten festning. Norge har ikke bare fjell og fjorder å by på, det er på tide å vise andre deler av landet også, forteller Dammyr ivrig.

IMG_2417-web

Dammyr bor selv i Töcksfors.  Hun har vokst opp med både norsk og svensk slekt da hennes mor er fra Ørje. Hun har blitt svært glad i og godt kjent med området rundt Haldenkanalen.
– Det er mye potensiale i grenseregionen og vi har så mye godt å tilby som kan bidra til velvære for mennesker. Jeg ønsker å tilby reiser med et mer personlig innhold og fokus på naturen, forklarer Dammyr.
Hun har fokus på kontakten med menneskene på stedet, maten og historiefortellingen.
– Et av produktene vi skal tilby er ”Home dinner” der gjestene får smake lokale retter med økologiske råvarer så langt det er mulig og møte mennesker fra kulturen man besøker.

bilde

Naturen er et gjennomgående tema for Dammyr, og hun ønsker å veve inn historien i opplevelsene.
– Vi jobber med et opplegg som spinner rundt flyktningeruten fra 2.verdenskrig. Da får man oppleve naturen samtidig som man går i flyktningens fotspor og får historien fortalt. Det finnes et stort potensiale for å ta imot utenlandske gjester som spør etter slike produkter, avslutter hun.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer