– Det er mitt liv og min lidenskap

Veslefrikk Kultur og Teaterverksted kan legge enda et aktivt teaterår bak seg. I 2017 venter nye utfordringer og forestillinger. Både Monia Berger og de unge skuespillerne gleder seg! 

Veslefrikk har blitt en viktig og stor kulturaktør i Halden etter hvert som årene har gått. Siden oppstarten i 2003 har de satt opp 45 teaterforestillinger.
– Det har blant annet vært Annie, Grease, Løvenes Konge, Olsenbanden jr, Hakkebakkeskogen og nå sist Folk og røvere i Kardemomme by, forteller Monia. Hun har satset bevisst hele veien på å skape et sosialt og inkluderende miljø og det er ikke vanskelig å se at barna trives godt når de er på scenen.
– Hvert år deltar 65 til 80 barn og ungdommer i forestillingene som settes opp i Brygga Kultursal, Fredrikshalds teater, Rød herregård og Fredriksten festning. Vi driver en teaterskole med stor vekt på å utvikle hvert enkelt barn.

Året er delt inn i vårsemester og høstsemester.
– Vi har variert innhold i timene med stemmebruk, bevegelse, teaterlek, improvisasjon og skuespillerteknikk. Vi jobber også med trygghetsleker og samarbeidsøvelser. Hvert semester avsluttes med en stor og flott forestilling i profesjonelle rammer, forklarer Monia.

img_4565

Tre unge skuespillere som har vært med en god stund i Veslefrikk er Jonas, Silje og Martin. De er fulle av positive ord om hva kulturtilbudet betyr for dem.

Jonas er den eldste av dem og han har ikke lyst til å gi slipp på Veslefrikk enda.
– Jeg ble med i Veslefrikk for å hjelpe til med Streeten i 2010. Skulle egentlig bare være med den ene gange, men nå er det seks år siden og jeg er fortsatt med. Monia og Veslefrikk har jeg blitt veldig glad i og jeg gleder meg til enda flere eventyr i fremtiden, sier han. I forestillingen Folk og røvere i Kardemomme by spilte han Politimester Bastian på en glitrende måte, men det er en annen rolle som han vil fremheve som sitt Veslefrikk-høydepunkt.
– Den kuleste rollen jeg har gjort må vel sies å være slangen Kaa i Jungelboken. Den var krevende og fantastisk gøy å få spille.

Silje og Jonas spilte ekteparet på gården i Hakkebakkeskogen og har en fantastisk kjemi sammen. Hun ble med i Veslefrikk for 4 år siden og har ikke angret et sekund etterpå.
– Jeg startet i Veslefrikk fordi jeg alltid har likt å underholde mamma og pappa hjemme i stua. Nå vet jeg at det er teater jeg har lyst til å drive med, forteller hun. I Jungelboken spilte hun Shere-Khan og det var en opplevelse.
– Det var veldig gøy og et stort høydepunkt for meg!

skjermbilde-2016-12-09-kl-13-54-44

Martin har vært med i Veslefrikk ”så lenge han husker” og det er omtrent 8 år. Han oppsummerer det enkelt og greit med at det er ”mitt liv og min lidenskap”. Det er ingen tvil om at den unge gutten brenner for drømmehobbyen sin.
– Veslefrikk har blitt mitt hjem nr 2. Her kan jeg være med selv, slappe helt av og ha det utrolig gøy. Alle mine nærmeste venner er med i Veslefrikk og gruppa har gitt meg trygghet og glede, forklarer han.
Vi utfordrer han på å fortelle om sitt høydepunkt i Veslefrikk-karrieren sin, men det blir for vanskelig.
– Veslefrikk er konstant fylt med fantastiske høydepunkter så jeg klarer ikke å velge ut ett!

Monia forteller at de starter med nytt semester i uke 3 i 2017. Det er fortsattplass til flere av byens barn og unge. Aldersgruppen er fra 5 til 20 år.
– I Veslefrikk Teater er alle velkommen til å delta!

Ønsker du å være med? Ta kontakt med Monia på telefon 452 93 408.

15416842_1199883916714141_461505832_n

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer