– Det er innholdet publikum er opptatt av

I 2009 kom den første boken i serien ”Min kamp” av Knausgård. Totalt ble det seks bøker. Førstkommende lørdag kommer Riksteatret til Brygga Kultursal med teaterforestillingen som er skapt ut  fra romanserien.
Foto: Erik Berg

Riksteatret beskriver Min kamp som ”tiårets litterære sensasjon”. Bøkene handler om Knausgårds liv og kan beskrives som en selvbiografi som krysser grensene over til roman.
Romanserien handler om hans eget liv, om den verden han vokste opp i, om familien, vennene, om alle valgene som gjorde ham til den han ble og er. Med sin ubønnhørlige trang til å forstå, og til å leve et anstendig og sant liv, setter Knausgård navn på en norsk nåtid som vi alle hører hjemme i. Han skriver så hudløst og åpenhjertig at vi alle føler oss truffet. Hans kamp blir vår kamp, skriver Riksteatret.

Bøkene, som totalt er på 3622 sider, er bearbeidet av regissør Ole Anders Tandberg og teaterforestillingen hadde premiere i Kristiansand i september. 

– Knausgård skriver med livet som innsats. Brutalt og ærlig. Til gjenkjennelse for alle. Det er innholdet, ikke suksessen, som publikum er opptatt av, sier Ole Anders Tandberg.

På scenen står blant annet Agnes Kittelsen, Christian Rubeck, Ingjerd Egeberg og Øystein Røger.

Martin Gundersen, daglig leder, er veldig fornøyd med at Brygga Kultursal er en arena for Riksteatrets forestillinger.
– Riksteatret tilbyr en stor bredde av opplevelser innen både teater, dans og crossoverprosjekter for alle aldre. De passer godt inn i vår profil som leverandør av allsidighet, sier han.
– Det finnes ingen mer profesjonelle omreisende teatre enn dem.

Billetter til Min kamp kan kjøpes her. 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer