Det er ikke skommelt

Kvartetten visningsrom

Velkommen til ny utstilling i Kvartetten visningsrom. Utstillingen vises i fire av Tungegårdens vinduer, de som vender ut mot bybrua og krysset mellom Svenskegata og Storgata. Utstillingene oppleves fra gateplan, og det er montert en QR kode til venstre for vinduene der kan man finne  informasjon om kunstneren. Takk til Kunstgården som lar oss bruke vinduene, så vi kan fortsette å vise samtidskunst til folk i Halden – døgnet rundt.

Månedens kunstnere: Elisabeth Thorsen

Tittel: «Det er ikke skommelt»

Elisabeth Thorsen er kunsthåndverker og holder til i Fredrikstad. Hun er utdannet skomaker og har i sin kunstneriske praksis spesialisert seg på utforming av skotøy som kunstobjekter. Mer enn å være funksjonelle sko, ønsker hun å utforme objekter som fremstår som både vakre og utfordrende. I tillegg til materialer som sko, tekstiler og hår bruker hun også bl.a brukte møbler, blyanter og tepper. Hun jobber også med lyd og performance.

For Kvartetten har hun utarbeidet sko og skulpturvarianter av keramikk, og skal lage ulike installasjoner i vinduene inspirert av bonden, – og  industrien i Halden, som en gang var en av de største produsentene av skotøy i landet.

BIO:

Elisabeth har ved flere annledninger representert Norske Kunsthåndverket internasjonalt ved blant annet «World Craft Council Europe» på Grand Palais Paris, House of Norway ved Museum Angewandte Kunst – Frankfurt, og «Homo Faber Guide»; en veileder til utvalgte europeiske håndverk innenfor særegne uttrykk. I tillegg er hun representert i skomakerkalender “365 days of shoes”, en årlig kalender over historisk- og ny skodesign, utgitt av Workmanship.  

Utstillingen vises fra 09.04.22 til og med 29.05.22, alle dager – hele døgnet!

Vi ønsker velkommen til  åpning lørdag 09.04.22 kl 13.00

Kvartetten består av fem profesjonelle kunstnere fra Halden: Maja Sjøstrøm, Thomas Pedersen, Trond Arne Vangen, Øivind Koppang Eriksen og Elise Jarem.

Kommentarer

kommentarer