– Det er hyggelig å ha gjengen tilbake

Raga Rockers er et av få norske rockeband som har overlevd flere tiår med nye trender og musikkstiler. De har engasjert og imponert generasjon etter generasjon. Fredag 3. februar står de på scenen i Brygga Kultursal.

Historien om Raga Rockers startet allerede i 1982 når bandet ble grunnlagt av vokalist Michael Krohn. Bandet sprang ut fra punk-miljøet, men ble etter hvert såpass pop- og rockvennlige at de har skapt allsang-klassikere som ”Hun er fri” og ”Noen å hate”.

De har spilt inn mer enn ti album og vært nominert til Spellemannsprisen og en rekke andre priser flere ganger. Sommeren 2016 var Raga Rockers et av landets mest populære festivalband, og i disse dager lanseres boken ”The Raga Saga, Historien om Raga Rockers”. I 2015 kom cd- og vinylboksen ”Sannhet på boks”, hvor mer eller mindre hele musikk-Norge, 137 i tallet, hyllet bandet med sine versjoner av deres låter.
Det er et folkelig og engasjert rockeband som kommer til festningsbyen den første fredagen i februar.

Daglig leder i kultursalen, Martin Gundersen, gleder seg veldig til at rockerne inntar byens storstue.
– Det er godt å se at en av de fire store fortsatt leverer varene på den måten de den gangen ble kjente for. Michael Krohn og de andre ivaretar sitt ikonstempel på beste måte. Anmeldelsene av konsertturnéen er gode, og folk kan bare glede seg masse til gjenhør med gamle hits og de nyere låtene. Raga var hos oss våren 2014 som eneste sted i landet med en unik klubbkonsert. Det er hyggelig å ha gjengen tilbake.


Når haldensernes innbys til rockefest er det naturlig at mange tar turen til byens utesteder både før og etter konserten. Det har Halden Mikrobryggeri og Grensen Burger Bar tatt på alvor så de skal gjøre sitt for å få haldenserne klare for å rocke med Raga.

På Grensen er det Halden Patriotene som skal varme opp haldenserne.
– De kommer for å spille sine gamle låter, litt Raga og noen nye låter, skriver Grensen på arrangementssiden. Bandet består av Andreas Buckholm, Magnus Berger, Jimmy Ødegård Johansen og Jarl Berger.

På Halden Mikrobryggeri er det bandet Emerald Lies som lover å få haldenserne godt i gang før konserten på Brygga.
– Noen hevder at de stilte til førstegangstjenesten i stormtrooper-uniform, og at ingen andre har luktet så mye svette på The Gathering. Noen hevder at de er Haldens svar på Marillion, og at de for anledningen har byttet Fish med Krohn. Det blir hevdet at instrumentet de ikke kan spille – heller ikke er oppfunnet. Noen hevder at det ikke er mulig å synge “Hun er fri” feilfritt med en øl i handa. Vi vet at Emerald Lies har satt seg som mål å lære deg det.

 

Billetter til konserten med Raga Rockers kan kjøpes her.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer