– Det er å spenne bein på arrangøren

Flere av de næringsdrivende i regionen er frustrerte over at Russetreffet på Fredriksten kanskje må flyttes. Det er ingen tvil om at det er store summer involvert og at dette har blitt et viktig arrangement for mange aktører.
Toppbilde: Magne Rekstad

Nåtidens russ sparer i flere år til russetiden. De vil ha forutsigbarhet, komfort og service. Det gjør at de mer enn gjerne bestiller hotellrom når de skal på treff. Hoteller i både Halden, Sarpsborg og Fredrikstad har svært godt belegg de dagene treffet er.
Marianne Olsen, hotellsjef på Fredriksten Hotell, syns det er trist og leit hvis treffet forsvinner fra Halden.
– Ikke bare for at det fyller hotellsengene våre, men også for at dette er et arrangement hvor vi får vist frem Fredriksten festning og Halden til et yngre publikum, forklarer hun.
– Vi opplever russen som hyggelige og lydhøre gjester som vi håper å få gleden av å ha på besøk på Fredriksten Hotell i årene fremover også.

En av aktørene som kommer tettest på russetreffet er Fredriksten Kro. Kroa ligger helt inntil festivalområdet og Magne Rekstad har bare vennlige ord å si om arrangøren.
– De har vært opptatt av å involvere oss i treffet og de opptrer veldig ryddig, sier han. Han legger ikke skjul på at treffet er veldig viktig for kroa økonomisk sett.
– Det er en katastrofe for oss hvis treffet blir flytta. Russetreffet redder mye av vinteromsetningen vår på festningen. Vi har forståelse for at det blir nye regler angående skjenkeområde, men da trenger arrangøren å få mer tid på seg og det må kunne planlegges bedre enn man har mulighet til nå. Det er også viktig at det blir innført like regler for hele landet.

Richard sjøl
Hotellsjef Richard Paulsen

Hotellsjef ved Quality Hotel Sarpsborg, Richard Paulsen, er frustrert over måten politiet håndterer problemstillingen med skjenkeområde og nye regler på.
– Akkurat nå føles det ut som om politiet jobber mot russetreffet og hele næringa. Russetreffet har ingen historikk på store skandaler, arrangøren er profesjonell og treffet gir næringslivet i Østfold viktige inntekter, forklarer han. Hotellet i Sarpsborg har omtrent 700 senger og de dagene det er Russetreff kryr det av russ på hotellet. Hotellet har satt opp busstransport fra hotellet til Fredriksten for å sørge for trygg transport frem og tilbake.
– Hvis det blir slik at det omtrent bare er treffet i Halden som får pålagt de nye reglene så blir dette som å spenne bein på arrangøren. I tillegg vil naturligvis en flytting av treffet få alvorlige økonomiske konsekvenser for hotellnæringa i Østfold.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer