Det blir visesang fra gamle rockere

Når februarkulda slår til for fullt kan du ta turen inn i varmen på Herregårdskafeen lørdag kveld. Dit kommer Sorgenfri for å varme deg med visesang fra gamle rockere i staselige omgivelser.

Sorgenfri er Halden-bandet som beskriver seg selv som mørkt, sårt og tungt. Men helt mørkt er det allikevel ikke.
– Bak denne dystre fasaden befinner det seg muntre menn som vet å flotte seg med arbeiderklassens champagne og rennesteinens poesi, skriver de.

Lørdag kveld kommer de til Herregårdskafeen og vokalist Christian Sandaker lover publikum en fin kveld.
– Det blir en lun aften med viser om og med byens løse fugler og livet for øvrig.

Bandet består av nevnte Sandaker (også kjent fra Gringo Bandido, CLCC og Camaros), Phillip Moen, Lars Ivar Borg (kjent fra Onkel Tuka) og Carl Fredrik Sandaker (fra Gringo Bandido og CLCC). Alle mannfolk med lang fartstid fra byens musikkliv.

Musikkanmelder Johnny Wilhelmsen har anmeldt låta ”Bitt av månen”.
– Et par slag på skarptromma, et munnspill som klager sin nød, en el-gitar som kommer inn med ei vakker melodilinje samtidig som bassen trår til. Slik starter denne vakre, vakre melodien som både overrasker og gleder meg. Jeg må bare legge alle kort på bordet å innrømme at jeg elsker Christians stemme, spesielt når han er i garasjerockmodus med full trøkk og vreng, men har samtidig alltid satt pris på den vokalen han byr på når det går roligere for seg, som f.eks. på «Wounds» (Gringo Bandido) og «How Long» (Camaros). Allikevel så har jeg imøtesett Sorgenfri sin første singel med en viss skrekkblandet fryd, i og med at han nå synger på norsk. En viss skepsis har ligget og ulmet, og det er ikke fritt for at jeg har tenkt tanken at dette kunne bli feil. Men, så feil kan man ta. Han er selvsagt norsk, og det norske språk kler ham fortreffelig. Haldendialekten er dessuten både sjarmerende og kul, og passer utmerket til den passe mørke og alvorstyngende rennesteinspoesien han kommer med.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer