– Vi gleder oss til mange konserter i 2017

Bryggerhuset har hatt i overkant av 80 arrangementer i 2016. Det er ingenting som tyder på at 2017 blir et roligere år.

Daglig leder på Bryggerhuset, Mona Cecilie Johansen, er engasjert når hun forteller om programmet for 2017. Stedet har raskt etablert seg som en av byens mest brukte konsertscener og i tillegg er det arrangementer som litteraturkvelder, pøbbingo og quiz.
– Vi har lagt opp programmet slik at det er en god miks for forskjellige aldersgrupper og interesser og det har fungert veldig godt. Det er planen for 2017 også, her skal det være noe for de fleste, forteller hun.

Hun har begynt å legge ut arrangementene for neste år og listen fyller seg opp. Det kommer hele tiden inn forespørsler fra artister og band som vil spille i festningsbyen og hun er stolt av det gode ryktet de har fått.
– Vi starter konsert-året den 6.januar med ”Million Dollar Quartet”, sier hun. Hvis man leser konsertbeskrivelsen skjønner man raskt at dette er en kveld man ikke bør gå glipp av.
 I vinter er det 60 år siden legendariske The MillionDollar Quartet (Johnny Cash, Elvis Presley, Carl Perkins og Jerry Lee Lewis) så dagens lys.

Thrond Asker, Tor Brynildsen, Hege Brynildsen, Lars Ivar Borg, Paal Flaata, Gøran Grini, Åsmund Solli og Omar Østli feirer musikken til The MillionDollar Quartet på Bryggerhuset Syd fredag 6. januar.”

15138504_1485918371425348_6962376722824171062_o

Videre i januar blir det konsert med Count Vaseline 11.januar og Halden-bandet Salmon Smokers 18.januar.
– 20.januar kommer Aiming For Enrike med haldenseren Simen Følstad Nilsen, sier Mona. Aiming For Enrike kan se tilbake på et hektisk 2016 med fantastiske omtaler.
– 2016 har vært et meget innholdsrikt år som vi har avslutta med Europaturné og innspilling av ny LP. Etter noen ukers juleferie skal det bli bra å starte 2017 med en konsert på Bryggerhuset, sier Simen.
Musikkanmelder Asle Tangen var på Øya når Aiming for Enrike spilte der i sommer. (link)
– Jeg merker at det er vanskelig og begrense seg med superlativene når jeg prøver å beskrive hva jeg/vi var vitne til. Igjen, jeg lar den litt nerdete musikeren i meg prate: noen ganger kommer man over noen som gjør ting på en helt annen måte enn alle andre og som gjør det med overbevisning og kløkt. De får det til å høres lekende lett ut, og det er en prestasjon som fortjener anerkjennelse. Får du muligheten til å se Aiming For Enrike live en gang så grip sjansen, du vil skjønne hva jeg mener.

14650747_1487514834608714_3671779472112459685_n

5.februar kommer Chip Taylor til Bryggerhuset. Han har spilt flere ganger i Halden tidligere og det pleier å bli fullt hus. Taylor har vært artist i flere titalls år og kan se tilbake på en lang rekke med konserter og utgivelser. Det siste albumet hans, The Little Prayers Trilogy, kom i 2014.

10.februar blir det igjen Pøbbingo med Henrik Næss Diesen og Jørgen Nilsen. Vi tipper at det blir mange bingo-deltagere og god stemning!

17.februar står El Quero på scenen og 24.februar kommer det nyetablerte bandet De Marvells. Bandet består av Christine Marvel Engebretsen, Eimund Aadahl, Markus Berntzen og Andreas Buckholm.
– Vi har alle musikalsk bakgrunn, men sammen har vi formet vårt eget dystre og energiske sound. Vi henter inspirasjon fra band som Hawkwind og Savage Rose, The Allmann Brothers, men også fra Nick Cave, Pj Harvey og Tarantino Soundtracks, forteller de.
Musikken deres beskrives som sårbar, melodiøs og små-aggresiv. Vokalist Christine Marvel er veldig klar for å spille på Bryggerhuset i mars.
– Vi lover å spille på hele følelsesregisteret ditt denne kvelden, høyt!

img_3885
Foto: Trine Sirnes

Den første vår-måneden byr på flere fine konsertopplevelser. 11.mars er det Easy Keeper og 31.mars kommer Stig Nergård. Stig Nergård har tidligere spilt i Halden, men det er mange år siden og da var det metal-festival på Feelgood. Denne gangen er det et helt annet uttrykk han presenterer for haldenserne.
– Folk som kommer på konserten min kan vente seg en konsert hvor ”digge-foten” ikke klarer å stoppe å røre på seg og det er kort tid mellom ståpels-momentene. Jeg går faktisk så langt som å si at det er gåsehud-garanti på konserten, sier han. Han beskriver musikken sin som ”kompromisstløst melankolsk pop-landskap”.
– Jeg har hørt mye bra om Bryggerhuset og at det er et lyttende og interessert publikum der, så jeg gleder meg!

skjermbilde-2016-12-16-kl-10-16-03

Mona på Bryggerhuset forteller at det allerede er booket inn flere konserter utover våren. Som eksempler nevner hun Henrik Hundsnes 4.april. Acres Wild 21.april og The Cheaters 5.mai.
– Og det vil komme mange flere konserter og arrangementer på lista. Vi har jo også forfatterkvelder i samarbeid med Halden litteraturforening og Operaaften sammen med Opera Østfold.

Hun anbefaler haldenserne å følge Bryggerhuset på facebook. 
– Vi lager alltid et event på facebook for våre arrangementer så her kan man få informasjon når konsertene legges ut og oppdatere seg underveis!

***

I samarbeid med Bryggerhuset trekker vi ut en vinner som får to billetter til konserten med Chip Taylor.
For å være med i trekningen må du fortelle oss hvem du vil ha med deg på konserten!

Vinneren trekkes mandag 19.desember kl. 21.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer