– Det blir et landskap av krig

14. juni 2017 fylles atter en gang Fredriksten festning med feststemte mennesker som er klare for opera. I dag ble konseptet og de medvirkende i Tryllefløyten 2017 presentert.

Tryllefløyten hadde premiere i 1791, og er skrevet av Mozart. Den har blitt spilt i utallige varianter, og nå kommer den altså til Fredriksten festning.
På mandagens pressekonferanse ble staben som skal produsere forestillingen presentert, og en entusiastisk regissør, Ivar Tindberg, beskrev festningen som magisk og perfekt for store opplevelser.
– Jeg har sett de andre forestillingene i regi av Opera Østfold, og jeg må innrømme at jeg hadde et håp om å få en jobb i en fremtidig produksjon her. Det virket veldig spennende. Og nå er jeg her!

IMG_8747
Pål Scott Hagen, Operasjef i Opera Østfold

Utgangspunktet for Tindberg er at ” man kan gjøre nesten alt mulig med Tryllefløyten”.
– Tryllefløyten kan beskrives som en bredt anlagt skilsmissehandling, der partene har hver sin  hær. Det blir tårn og tønner, et landskap av krig, drama og mystikk, forklarer han.
Og apropos et landskap av krig. Scenografien er bygget opp av Gjermund Andresen. Han kom en halvtime for sent til pressekonferansen, men unnskyldningen hans var høyst relevant.
– Vi sto rett og slett fast med modellen i en trappeoppgang, så det tok sin tid, informerte han ved ankomst.
Det er ingen tvil om at scenografien tar utgangspunkt i å vise frem festningen, samtidig som det skal bygges noe helt nytt og spennende.
– Når vi først skal være på festningen er det fint å kunne se festningen i seg selv. I tillegg blir det mange tårn og tønner, og et stort 8-tall. Den skal symbolisere den evige knuten som ikke kan løses opp, sa Andresen.

IMG_8753
Regissør Ivar Tindberg

På scenen vil det være omtrent 100 fra koret og statister. I tillegg kommer orkesteret, med blant annet Det Norske Blåseensemble.
Det er en formidabel jobb som skal gjøres med forberedelser til Tryllefløyten. Anette Werenskiold er kostymedesigner, og presenterte spennende skisser til de ulike rollene.

IMG_8759
Kostymedesigner Anette Werenskiold

Listen over solister til Tryllefløyten 2017 ble også presentert på mandagens pressekonferanse.

Disse vil stå på scenen i juni neste år på Fredriksten festning: 
3 damer – Stina Levvel, Mari Askvik, Lydia Moellenhoff
Pamina – Beate Mordal
Tamino – Petter Moen
Nattens Dronning – Caroline Wettergreen
Papageno – Emil Havold Næshagen
Papagena – Vigdis Undsgård 
Sarastro – Magne Fremmerlid
Sprecher / 2.prest / 2.soldat – Jakob Zethner 
Monostatos – Kristian Krokslett
1.prest / 1.soldat – Hallvar Djupvik 

Om Tryllefløyten:
Tryllefløyten er en eventyropera, med en fløyte og et klokkespill med mystisk makt. Samtidig er det et spill om det gode og det onde riket. Det som kjennetegner Tryllefløyten er at den er skrevet på tysk og ikke italiensk. På Fredriksten festning vil den derimot bli fremført på norsk. Sangerne sier også dialogene til hverandre slik som er kjent fra teateret. Som mange eventyr inneholder operaen både en prinsesse og en prins.
Kilde: Opera Østfold

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer