– Det blir bare meg og Thomas på scenen

Hun sang seg rett inn i nordmenns hjerter med Henning Kvitnes sin Evig eies (kun et dårlig rykte) på Hver gang vi møtes på TV2. 4. mars kommer hun og ektemannen Thomas Stenersen til Brygga kultursal.

Hun er kjent for å smile bredt og å snakke på inn- og utpust på klingende Sogndals-dialekt. Karrieren hennes gjorde et nytt oppsving da hun deltok på Hver gang vi møtes i fjor vinter. Eva Weel Skram legger ikke skjul på at programmet har hatt mye å si for henne.
– Programmene med Hver gang vi møtes har hatt masse å si for meg og konsertene våre det siste året. Det har vært en fantastisk reise, forteller hun.
En av låtene hun tolket var Evig eies (kun et dårlig rykte) av Henning Kvitnes, og i programmet så vi en rørt Henning takke henne for låta.
– Wow! Endelig en ordentlig versjon av den sangen. Jeg kom til å tenke på alt den handlet om. Jeg fikk følelsen av at den handlet om deg. Det var helt nydelig!

Slo gjennom med Idol
Eva Weel Skram ble landskjent for drøye ti år siden som en av deltagerne i Idol.
Med på Idol-turneen var også gitarist Thomas Stenersen og de fant tonen på mer enn det musikalske, så etter hvert ble det også giftemål. Bandet Eva & the Heartmaker  så dagens lys og siden starten i 2006 har de gitt ut flere plater.
Fra å være et energisk band har de nå gått over til den akustiske varianten. Årsaken til det er rundt ett år gammel og heter William.
– Vi fikk en liten sønn i januar i fjor og skulle prøve oss frem med å kombinere familielivet med musikklivet. Vi prøvde oss frem med noen konserter som var helt akustisk med bare meg og Thomas på scenen og det ga virkelig mersmak, forteller Eva
– Alt er mye mer fleksibelt når vi kan reise rundt og ha konserter på denne måten i stedet for med flere musikere og stor scenerigg. Det merkes særlig godt ved at sønnen vår han blitt sterkt knyttet til oss begge siden vi har kunne prioritere tid til han ved siden av musikken og konserten. Vi føler oss heldige som får dette til. Jeg kommer heller ikke utenom å takke familiene våre som stiller opp og gjør dette mulig. Jeg hadde aldri trodd det skulle gå så bra som det gjør å kombinere familie og musikk samtidig som vi er på turnè.

Må smi mens jernet er varmt
Eva har lagt et hektisk år bak seg og er klar for et minst like hektisk 2017.
– Det var utrolig kjekt med Hver gang vi møtes i 2016 og jeg merker at publikum gjerne vil høre låtene jeg spilte der. Vi gjorde over 100 konserter i fjor og det er gøy å se at mange kommer tilbake på konsertene vi skal ha i år. Det gir selvfølgelig masse energi og inspirasjon. I bransjen vår må vi smi mens jernet er varmt, sier hun.

Hun avsluttet året med å være en del av NRKs julekalender, Snøfall, sin suksess. Kjenningsmelodien, Selmas sang, er skrevet av Eva og den har blitt en stor suksess.
Hvordan var det å være en del av Snøfall-suksessen?
– Det var en superbonus helt på tampen av året. Året begynte med fødsel og Hver gang vi møtes og sluttet med 2 utsolgte konserter på Operaen og Snøfall-suksess. Helt fantastisk!

Skravla mi går
Eva fremstår som ydmyk når hun snakker om sine konserter og møtet med publikum. At de nå velger å gjøre akustiske konserter i stedet for de vanlige med ”full trøkk fra scena” virker som et valg hun er særdeles komfortabel med.
– Det er bare meg og Thomas på scenen så låtene kommer på mange måter i en helt ny drakt. I tillegg gir det meg rom til å skravle litt fra scenen og det er alltid spennende å se responsen fra publikum.

Det er ingen tvil om at Hver gang vi møtes har vært viktig for Eva og hun sier at låtene derfra betyr mye for henne.
– Noen av dem er med på tur og jeg merker godt at de også står på ønskelista hos publikum. I tillegg holder vi på med nytt album nå og slipper snart en singel. Den låta spiller vi på konserten, så folk får en liten anelse på hva de har i vente på plata.

Turneen startet i februar og godt over halvparten av konsertene er allerede utsolgt.
– Det er selvfølgelig motiverende og stas å se at folk gjerne vil høre musikken vår live!

Billetter til konserten på Brygga kan kjøpes her.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer