Designer kopper og puter

Det begynte med at søsteren hennes ga henne maling i 30-års gave. Drøye ti år senere dyrker Frøydis Brun fortsatt interessen for å skape ting, og det har resultert i eget design på kopper og puter.

Frøydis Brun bor i Tistedal med mann og hund. Hun har en kronisk sykdom som gjør at hun er hjemme, derfor vil hun fylle dagene med kreative sysler.
– Jeg har alltid likt å være kreativ, men det startet for alvor med gaven fra søsteren min. Jeg skifter fargetema i stua flere ganger i året og på et tidspunkt trengte jeg bilder på veggen. Jeg hadde ikke råd til å kjøpe de bildene jeg likte, så da kjøpte jeg i stedet lerret og malte bilder selv, forteller hun.
I flere år drev hun kun med maling, og etter hvert kom interessen for foto.
– Jeg liker å leke med bildene i Photoshop ved å bruke forskjellige teknikker. Når jeg først fikk sansen for hva som kunne gjøres digitalt var veien til eget design kort. Jeg designet en kopp til meg selv og la den ut på facebooksiden min. Plutselig var det flere som ville ha, og etter det har det bare fortsatt.

kandusi_kopper_web

Brun har ingen fasit på hvor hun finner inspirasjon til produktene.
– Noen ganger bare setter jeg med ned foran pc’n for å designe en kopp, en pute eller noe annet. Da starter jeg med blankt lerret og så dukker ideene opp etter hvert. Andre ganger har jeg sett noe spesielt som setter i gang ideene til et nytt prosjekt, forklarer hun.
Det er likevel noe som inspirerer mer enn annet.
– Servise og interiør fra gamle dager er en stor inspirasjonskilde. Jeg er veldig glad i ting fra 50-, 60- og 70-tallet.

Facebooksiden Made By Frøydis inneholder informasjon og bilder av produktene.
Der finner man en blanding av fotografier, kopper, skåler og puter, alt fotografert eller designet av Frøydis Brun.
– De som er interessert i å kjøpe noe kan kontakte meg via facebooksiden eller nettsiden. Drømmen er selvfølgelig at noen av mine design og produkter dukker opp i en eller annen butikk en dag, avslutter hun.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer